Ζητούν επαναλειτουργία της γραμμής Αίγιο-Άγιος Νικόλαος

Ζητούν επαναλειτουργία της γραμμής Αίγιο-Άγιος Νικόλαος

Θέμα επαναλειτουργίας της γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου Φωκίδας θέτουν οι επαγγελματίες, μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκής (Ο.Ε.Ε.ΣΠ).

Το Δ.Σ της Ο.Ε.ΕΣ.Π, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, έθεσε το θέμα της γραμμής, τονίζοντας ότι είναι η μοναδική μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ο.Ε.ΕΣ.Π

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος Φωκίδας.

Η πορθμειακή γραμμή Αιγίου – Αγίου Νικολάου είναι η μοναδική, μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που ενώνει την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Εξυπηρετούσε καθημερινά επιβάτες και οχήματα από το 1978. Η γραμμή έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια, μετά τη λειτουργία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.
Η επαναλειτουργία της γραμμής και άρα η σύνδεση των δύο κοινωνιών θα αποτελέσει την βάση και τον άξονα για την ανάδειξη όλων των σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών. Επίσης με την επαναλειτουργία της γραμμής οι ταξιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εγχώριων μεταφορών και των εξαγωγών, θα επωφεληθούν οικονομικά και χρονικά, αφού θα απαλλαχθούν από την πληρωμή διοδίων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και θα βρίσκονται πιο κοντά με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Βαγενάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ