Ζορπίδης: Σε ένα μήνα το 50% των καταστημάτων θα βάλει λουκέτο

Ζορπίδης: Σε ένα μήνα το 50% των καταστημάτων θα βάλει λουκέτο

Αδύνατη η λειτουργία των μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων με click away, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης. Ο ίδιος, διαμηνύει ότι με τα συγκεκριμένα μέτρα, το 50% των μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων πρόκειται να βάλουν λουκέτο μέσα στον επόμενο μήνα.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Αντίθετος εμφανίζεται ο κ. Ζορπίδης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο GRTimes, με τη λειτουργία όλων των καταστημάτων των κόκκινων περιοχών με click away, μέτρο που ανακοινώθηκε χθες από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το συγκεκριμένο μέτρο, θα έπρεπε να εφαρμοστεί μόνο στα πολύ μεγάλα καταστήματα και στις πολυεθνικές εταιρείες.

Οι ουρές σχηματίζονται στα πολύ μεγάλα καταστήματα της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και της οδού Ερμού στην Αθήνα. Στα μικρότερα εμπορικά καταστήματα του κέντρου, αλλά και στα συνοικιακά, δεν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Έχω προτείνει πολλές φορές να εφαρμοστεί το click away μόνο στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα οποία ήδη διαθέτουν e-shop και τα υπόλοιπα να δουλεύουν κανονικά, διότι μετά από ένα μήνα, θα μιλάμε για λουκέτα για το 50% των εμπορικών καταστημάτων. Οι μικρομεσαίοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού”, εξηγεί ο κ. Ζορπίδης.

Ο ίδιος αναφέρεται στις επιστρεπτέες προκαταβολές, οι οποίες δε φαίνεται να έλυσαν τα χέρια των καταστηματαρχών, εκφράζοντας την άποψη ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, τα χρήματα που δόθηκαν θα… τα πάρουν πίσω.

“Οι επιστρεπτέες προκαταβολές, είναι λύσεις για να μπορέσουν να βουλώσουν τρύπες. Αυτά τα χρήματα, θα πρέπει στο μέλλον να τα δώσουμε πίσω. Το μεγάλο το πρόβλημα θα εμφανιστεί στη λήξη της πανδημίας…”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top