Παρευξείνια: Εγγύηση 52,6 εκ. στην Prometheus Gas για Φ/Α

Παρευξείνια: Εγγύηση 52,6 εκ. στην Prometheus Gas για Φ/Α

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) χορήγησε εγγυητική επιστολή ύψους μέχρι 52,6 εκατ. δολαρίων στην Prometheus Gas Α.Ε ως εγγύηση πληρωμής στην ρωσική εταιρεία Gazprom Export LLC για την προμήθεια,  μέσω αγωγού,  φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στη διαφοροποίηση του ενεργειακού μίγματος και στη μείωση του κόστους παροχής ενέργειας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας παράλληλα τις εξαγωγές της Ρωσίας στην παρευξείνια περιοχή.

“Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών της Τράπεζας και των επιλογών καθαρής ενέργειας στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου αποτελούν στρατηγικούς στόχους για την ΤΕΑΕΠ ως περιφερειακή τράπεζα ανάπτυξης. Η δανειοδότησή μας αυτή  θα αποφέρει οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη για την Ελλάδα και τη Ρωσία, μεταξύ των οποίων είναι η  αυξημένη βιωσιμότητα της αγοράς ενέργειας, το χαμηλότερο κόστος αγαθών κοινής ωφέλειας για τους καταναλωτές και χαμηλότερες εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Παρευξεινίας Τράπεζας Ντμίτρι Πάνκιν.

ΗPrometheus Gas Α.Ε. είναι κοινό εταιρικό σχήμα της Gazpromexport (50%) και του Ομίλου Κοπελούζου (50%) που ιδρύθηκε το 1991 στην Αθήνα. Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει την εμπορία ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα και να αναπτύξει τις  απαραίτητες υποδομές για να επιτρέψει και να ενισχύσει τη διείσδυση του φυσικού αερίου στην ενεργειακή αγορά της περιοχής (έργα σχετιζόμενα με το φυσικό αέριο). Εκτός από την εμπορία φυσικού αερίου, η Prometheus Gas δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των ακινήτων. Η σταθερή αύξηση της χρήσης φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και την εδραίωση της ως ηγέτιδας στις περιφερειακές αγορές φυσικού αερίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ