Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 18,4% από το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 18,4% από το ΣΥΡΙΖΑ

Η Nέα Δημοκρατία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», η οποία διενεργήθηκε κατά την περίοδο 24-29/6, λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Από εκεί και πέρα, κυρίαρχο στοιχείο στις απαντήσεις είναι πλέον η αγωνία των πολιτών για την οικονομία και την ανεργία, με τις αυθόρμητες αναφορές στην πρώτη να φτάνουν στο 40% και στη δεύτερη στο 16%. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανησυχία για την πανδημία έχει υποχωρήσει σε αυτή τη φάση στην τρίτη θέση (με 14%), κάτι που εκτιμάται και ως αναμενόμενη απόρροια της επιτυχούς διαχείρισης στο υγειονομικό πεδίο, ενώ ακολουθούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό με 9% και η εξωτερική πολιτική με 7%.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top