Εκλογές σήμερα στην Ένωση Περιφερειών

Εκλογές σήμερα στην Ένωση Περιφερειών

Ξεκίνησε η πρώτη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με τη νέα της σύνθεση, κατά την οποία θα εκλεγεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργάνου.

Απόλυτο φαβορί για τη θέση του προέδρου είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο, καθώς στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Ωστόσο, στη διαδικασία των αρχαιρεσιών αναμένεται να συμμετάσχουν άλλα δύο ψηφοδέλτια, ένα από τον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου κι ένα από το ΚΙΝΑΛ του οποίου ηγείται ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης άνοιξε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενώ το “παρών” έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σημειώνεται ότι στις αρχαιρεσίες που θα ολοκληρωθούν το βράδυ, εκτός από το 25μελές διοικητικό συμβούλιο, θα αναδειχθεί και το πενταμελές εποπτικό συμβούλιο της ένωσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top