OAΣΘ -Εργαζόμενοι: Στάση εργασίας ως τις 10 π.μ.- η απάντηση της διοίκησης

OAΣΘ -Εργαζόμενοι: Στάση εργασίας ως τις 10 π.μ.- η απάντηση της διοίκησης

Nέος γύρος κινητοποιήσεων ανοίγει από τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ που για αύριο πρωί εξήγγειλαν στάση εργασίας από την έναρξη της πρωϊνής βάρδιας έως τις 10 π.μ., ενώ η διοίκηση του Οργανισμού κίνησε τις νομικές διαδικασίες προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων/ΣΕΟΑΣΘ τονίζεται ότι η στάση εργασίας αποφασίσθηκε επειδή τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών “κωλυσιεργούν αναίτια, δεν επιλύουν τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν υποστεί απανωτές μειώσεις και απώλειες κεκτημένων”. Οι εργαζόμενοι, που περιμένουν την υπογραφή Σ.Σ.Ε., καταγγέλουν την επίσπευση των διαδικασιών όταν πρόκειται για την παράταση της ανάθεσης  έργου στα ΚΤΕΛ παρότι “αντίκειται στον Κανονισμό 1370/2007 της ΕΕ, ενώ τονίζουν ότι η στάση εργασίας, είναι προειδοποιητική.

Το δελτίο Τύπου του ΣΕΟΑΣΘ:

Aπό την άλλη πλευρά, η διοίκηση του Οργανισμού, απαντά σε αυστηρό ύφος στην εξαγγελία της κινητοποίησης, την χαρακτηρίζει αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη και συμπληρώνει ότι θα ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Το δελτίο Τύπου του ΟΑΣΘ:

“Εντελώς αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε στάση εργασίας, για το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί.

Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top