Παγγαίο-Αντόνοφ: Σπεύδουν στην περιοχή από περιέργεια-Ανησυχούν όσοι «έκλεισαν» διακοπές

Παγγαίο-Αντόνοφ: Σπεύδουν στην περιοχή από περιέργεια-Ανησυχούν όσοι «έκλεισαν» διακοπές

Η συντριβή του αεροσκάφους Αντόνοφ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή του Παγγαίου, στην Καβάλα, προκαλεί αφενός μια μικρής κλίμακας ανησυχία στον κόσμο που σχεδιάζει να κάνει τις διακοπές του στην περιοχή, αφετέρου έχει προσελκύσει και αρκετούς ‘περίεργους’ που πηγαίνουν στον τόπο θέλοντας να δουν από κοντά το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ήταν Σάββατο 16 Ιουλίου, όταν στις 22:09 τοπική ώρα εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο το ουκρανικού νηολογίου αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ 12 και στις 22:37 ο πιλότος του αεροπλάνου ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ) ότι λόγω προβλήματος (operation reasons) δεν θα συνεχίσει για το τελικό του προορισμό και ότι θα γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησης. Στις 22:42 πετώντας ανατολικά της Χαλκιδικής ενημέρωσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην προσέγγιση Θεσσαλονίκης ότι έχει πρόβλημα στον κινητήρα νούμερο τέσσερα (4) αναφέροντας «may day φωτιά στον κινητήρα τέσσερα». Στις 22:45 το αεροσκάφος είχε συνομιλία με τον πύργο ελέγχου Καβάλας και ενημέρωσε ότι κατευθύνεται για αναγκαστική προσγείωση, ωστόσο στις 22:47 το στίγμα του αεροσκάφους  χάθηκε από τα ραντάρ της εναέριας κυκλοφορίας.

Τρεις μέρες μετά το αεροπορικό δυστύχημα, η περιοχή προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητά της με την ηλεκτροδότηση να έχει αποκατασταθεί ενώ όπως δηλώνουν στο GRTimes.gr επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε χωριά κοντά στον τόπο του δυστυχήματος δεν υπάρχει καμία δυσάρεστη οσμή στην ατμόσφαιρα.

Στα 25 χλμ. το παραλιακό μέτωπο

Η μεγαλύτερη ακτογραμμή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, μήκους 65 χιλιομέτρων βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Παγγαίου με πανέμορφες παραλίες και δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Περιοχές όπως η Νέα Πέραμος, η Νέα Ηρακλείτσα, η Σαρακήνα, η παραλία του Οφρυνίου/Τούζλα βρίσκονται σε μια απόσταση περίπου 20 – 25 χλμ. από την περιοχή που έγινε το αεροπορικό δυστύχημα.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου Ελένη Μπενή, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας, υπήρξαν κάποια λίγα τηλέφωνα τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους που επιθυμούν να περάσουν το επόμενο διάστημα τις διακοπές τους στην περιοχή, ρωτώντας να μάθουν για την απόσταση που μεσολαβεί μεταξύ του παραλιακού μετώπου και του τόπου δυστυχήματος.

«Είναι πολύ πρόσφατο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεάζει τον τουρισμό, ωστόσο, κάποια λίγα τηλέφωνα έγιναν ρωτώντας σχετικά με την απόσταση» δηλώνει στο GRTimes.gr η κα. Μπενή.

Αναφερόμενη στη φετινή σεζόν η κα. Μπενή  δηλώνει πως οι κρατήσεις κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, και μάλιστα συγκρίνοντάς τες με πέρυσι, έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς. «Από τις 15 Ιουνίου και μετά είμαστε σχεδόν στο 100%, κυρίως από Βούλγαρους, λιγότερο Ρουμάνους, Σέρβους ενώ τον Αύγουστο περιμένουμε και τους Έλληνες» προσθέτει.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού και η έλευση των τουριστών από τους διασυνοριακούς σταθμούς δίχως τις περσινές πολύωρες καθυστερήσεις έχουν φέρει ομαλοποίηση στην τουριστική κίνηση της περιοχής, γεγονός που το επιβεβαιώνει και ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης καταλυμάτων στη Νέα Πέραμο Νίκος Χρυσανίδης. Το συμβάν με την πτώση του αεροσκάφους, όπως αναφέρει ο κ. Χρυσανίδης δεν έχει επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην περιοχή η οποία κατακλύζεται από Βούλγαρους, Ρουμάνους, Σέρβους.

Κανονικά οι ταβέρνες στην περιοχή

Το GRTimes.gr επικοινώνησε και με επιχειρηματίες της εστίασης στη γύρω περιοχή, αποτυπώνοντας το κλίμα από την πτώση του αεροσκάφους και τυχόν ακυρώσεις.

Όπως αναφέρει ο Φώτης Παρασχιάκος, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Καστανιές», στη Νικήσιανη, η οποία απέχει 5 χλμ. από το σημείο του δυστυχήματος, «το Σάββατο το βράδυ είχαμε μια εκδήλωση από γάμο’ κόπηκε το ρεύμα για τρεις ώρες, αλλά ευτυχώς είχαμε γεννήτρια, οπότε δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα». Ο ίδιος δηλώνει πως την Κυριακή 17 Ιουλίου, είχανε κάποιες ακυρώσεις, «φοβήθηκε ο κόσμος, μήπως έχει τοξικά απόβλητα κτλ.» αναφέρει προσθέτοντας πως επηρέασε και το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την Ελευθερούπολη προς τη Νικήσιανη.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κεχαγιάς ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Σπηλιά» στη Νικήσιανη, σε απόσταση 6 χλμ. από το σημείο του δυστυχήματος, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η πτώση του αεροσκάφους δεν έχει επηρεάσει την πελατεία τους. «Μόνο που κόπηκε το ρεύμα για μιάμιση ώρα» δηλώνει ο κ. Κεχαγιάς.

Έρχονται από περιέργεια

Ο Βασίλης Τσιπουρόπουλος είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Παγγαίου και ιδιοκτήτης εταιρίας με οικοδομικά υλικά και είδη υγιεινής. Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η επιχείρησή του βρίσκεται στο Δέλτα Παλαιοχωρίου, σε απόσταση 200 μέτρων, από το σημείο πτώσης του Αντόνοφ. Τόσο η δική του επιχείρηση, όπως και οι υπόλοιπες στο συγκεκριμένο σημείο (βενζινάδικο, συνεργεία, βιομηχανία μεταποίησης ξύλου) δεν επηρεάστηκαν από το συμβάν.

Αυτό που σχολιάζει ο κ. Τσιπουρόπουλος είναι το γεγονός ότι επισκέπτεται την περιοχή αρκετός κόσμος τόσο από περιέργεια όσο και από ενδιαφέρον. «Λόγω αυτής της αναταραχής υπάρχει και περιέργεια και ενδιαφέρον» αναφέρει προσθέτοντας ότι η ηλεκτροδότηση στον οικισμό του Δέλτα Παλαιοχωρίου που είχε διακοπεί από το βράδυ του Σαββάτου επανήλθε μετά τις 13.00 χθες το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πτώση Antonov: Ολονύχτιες έρευνες – Τα 38 λεπτά που οδήγησαν στην τραγωδία

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: Έκκληση στους κατοίκους να μην προσεγγίζουν την περιοχή

Πτώση Αντόνοφ στην Καβάλα: «Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό ήχο, μια πύρινη μπάλα πλησίαζε τη γη»

Θάσος- τουρισμός: Ο Ιούλιος του 2022, θα ξεπεράσει και του 2019

Όμιλος Κουρτίδη: Η νέα ‘πρόκληση’ και ο τομέας της φιλοξενίας για τον Karl Chehab

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top