Σκορδύλης και Παπαζάχος στο GRTimes: Κανένας λόγος ανησυχίας από το σεισμό

Σκορδύλης και Παπαζάχος στο GRTimes: Κανένας λόγος ανησυχίας από το σεισμό

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Καθησυχαστικοί είναι οι καθηγητές σεισμολογίας και γεωφυσικής του ΑΠΘ, αναφορικά με την δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον Χορτιάτη, από το ίδιο ρήγμα που στις 28/12 είχε επιφέρει σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών.  

«Δε μπορούμε να μιλήσουμε για ανησυχία. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς και άρα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει και ένδειξη για κάτι μεγαλύτερο. Εάν συνέβαινε πρωινές ώρες, το πιθανότερο είναι να τον καταλάβαιναν ελάχιστοι. Επίσης δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τον μεγάλο σεισμό του 1978, καθώς το ρήγμα εκείνο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά από το επίκεντρο του σημερινού σεισμού» τόνισε στο GRTimes o καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδύλης.

Από την πλευρά του, ακόμη πιο καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής Γεωφυσικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

«Το μέγεθος της ανησυχίας στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να είναι ανάλογο με αυτή που προκάλεσε η χθεσινή δόνηση. Εάν σας δείξω τον χάρτη, καθημερινά στον Ελλαδικό χώρο καταγράφονται δεκάδες τέτοιοι σεισμοί. Δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top