Super Runner Jet: Με πληρότητες στο 80% τα δρομολόγια για Σποράδες (ΦΩΤΟ)

Super Runner Jet: Με πληρότητες στο 80% τα δρομολόγια για Σποράδες (ΦΩΤΟ)

Στις 7 το πρωί αναχωρεί σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου, το  υπερσύγχρονο ταχύπλοο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet για τις Σποράδες. Οι πληρότητες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζουν το 80% ενώ η επιστροφή τη Δευτέρα 21 Ιουνίου είναι στο 100%. «Πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, έχουμε και ταχύπλοο και οχηματαγωγό» αναφέρει στο GRTimes.gr ο επίσημος εκπρόσωπος της SeaJets στη Θεσσαλονίκη Χάρης Καραχαρίσης.

 Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected]

Ξεκινάει σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των νησιών στις Σποράδες, σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο ενώ το ταχύπλοο πλοίο θα προσεγγίζει και το Μαντούδι Ευβοίας εξυπηρετώντας όλους όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Σποράδες από Αθήνα.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα πραγματοποιείται με το ταχύπλοο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet της ακτοπλοϊκής εταιρίας SEAJETS αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα ενώ στην υψηλή σεζόν, και συγκεκριμένα, από 20 Ιουλίου, τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε τέσσερα, με το τέταρτο να είναι εκτός της επιδότησης που θα έχει η γραμμή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο σημερινό πρώτο δρομολόγιο με το πλοίο να αναχωρεί από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 το πρωί, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, θα  ταξιδεύουν τουλάχιστον 550 επιβάτες και 64 οχήματα.

Αντίστοιχα είναι τα νούμερα και για το Σάββατο, όπου η αναχώρηση του πλοίου είναι στις 07.45 ενώ σ’ ότι αφορά την επιστροφή τη Δευτέρα 21 Ιουνίου – του Αγίου Πνεύματος- είναι στο 100%.

Όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο κ. Καραχαρίσης, η ανοδική πορεία σε ζήτηση και κρατήσεις ξεκινάει από τις 10-12 Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ταχύπλοο, πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη που είναι και ταχύπλοο και οχηματαγωγό, και ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, με καλές θάλασσες» δηλώνει ο κ. Καραχαρίσης.

Χαμηλές τιμές, άνετο και σύγχρονο πλοίο

Το Super Runner Jet πλοίο το οποίο παρέλαβε η SeaJets φέτος, είναι χωρητικότητας 800 ατόμων, 140 οχημάτων και 30 – 50 δικύκλων, ταξιδεύει με ταχύτητα κατά μέσο όρο με 32-33 μίλια και η διαδρομή μέχρι τη Σκιάθο είναι 3 ώρες και 20 λεπτά, από Σκιάθο για Σκόπελο είναι 35 λεπτά, από Σκόπελο για Αλόννησο άλλα 15 λεπτά, και από Αλόννησο για Μαντούδι είναι 45-50 λεπτά.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο Βασίλης Αδάμης μέλος του Εμπορικού Τμήματος της SeaJets, η συγκεκριμένη γραμμή προκηρύχθηκε περίπου πριν από ένα μήνα, «ήμασταν οι μοναδικοί, δεν υπήρχε άλλη συμμετοχή, πήραμε εμείς τη γραμμή, και η υποχρέωση είναι τρία δρομολόγια την εβδομάδα για την καλοκαιρινή σεζόν» προσθέτοντας ότι στην υψηλή περίοδο η εταιρία έβαλε πρόσθετο δρομολόγιο και παράλληλα έχει κάνει προέκταση, μη επιδοτούμενη, από την Αλόννησο μέχρι το Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια.

Σ’ ότι αφορά τις τιμές, όπως ο ίδιος επισημαίνει, «είναι χαμηλές, δυο άτομα με αυτοκίνητο, στην Οικονομική θέση, η χρέωση είναι 164 ευρώ η μονή διαδρομή. Εάν πάει κανείς οδικώς από Βόλο, υπολογίζοντας βενζίνη και διόδια, η χρέωση είναι περίπου στα 174 ευρώ, δηλαδή είμαστε κατά 10 ευρώ οικονομικότεροι» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι το ταχύπλοο οχηματαγωγό μήκους 104 μ. και  πλάτους 24 μ., με σταθεροποιητήρες για τον κυματισμό, και πλήρωμα 27 ατόμων, διαθέτει τέσσερις κατηγορίες θέσεων – Οικονομική, Silver με θέσεις κοντά στα παράθυρα, Comfort με θέσεις που έχουν στη μέση τραπέζια και Platinum 62 θέσεων με δικό τους μπαρ και τουαλέτα.

Οι πωλήσεις από Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την πορεία της επιβατικής κίνησης στη συγκεκριμένη γραμμή, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ, έχουν εκδοθεί 8.200 εισιτήρια για τους επιβάτες, 950 – 960 εισιτήρια για τα οχήματα και περί τα 200 εισιτήρια για τα δίκυκλα. Τα παραπάνω νούμερα αφορούν όλη τη σεζόν με τον μεγαλύτερο όγκο να επικεντρώνεται στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, και λιγότερο για Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δρομολόγιο του Super Runner Jet θα είναι την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Ελλιπείς λιμενικές υποδομές

Σχετικά με την προσέγγιση του ταχύπλοου πλοίου στα νησιά, όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο κ. Αδάμης, οι λιμενικές υποδομές είναι ελλιπείς. «Αν εξαιρέσουμε τη Σκόπελο που έχει υψηλό ντόκο και στρώνουν οι καταπέλτες του πλοίου, στην Σκιάθο είναι πολύ χαμηλός ο ντόκος, το ίδιο και στην Αλόννησο» αναφέρει ο κ. Αδάμης προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με το Δήμο Σκιάθο και το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, ώστε, άμεσα, ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα, να ρίξουν τσιμέντο και να ψηλώσει ένα μέρος του  ντόκου.

Αυτό θα βοηθήσει στο να ‘πιάνει’ αποκλειστικά σ’ εκείνο το σημείο το Super Runner Jet, και θα μπορεί να χρησιμοποιεί και τους δυο καταπέλτες που διαθέτει το πλοίο. Διαφορετικά θα χρησιμοποιείται μόνο ο ένας καταπέλτης, δημιουργώντας καθυστέρηση στην αποβίβαση και επιβίβαση.

Πλεονέκτημα η ταχύτητα και η μεταφορική ικανότητα

Για ένα πλοίο που μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα στις ανάγκες του δρομολογίου μίλησε ο καπετάνιος του Super Runner Jet Ιωάννης Παπαμάρκος και όπως αναφέρει στο GRTimes.gr «το πλεονέκτημα του είναι η ταχύτητα και η μεταφορική του ικανότητα που μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες στο μισό χρόνο, απ’ ότι θα χρειαζόταν με το συμβατικό πλοίο και βεβαίως διατηρεί όλα τα στάνταρτ ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει υγειονομικών πρωτοκόλλων η πληρότητα στα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία είναι στο 80% του συνολικού αριθμού επιβατών ενώ κατά την επιβίβασή τους οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό και να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή να έχουν αρνητικό PCR τεστ, rapid τεστ ή self test το οποίο θα αποδεικνύεται είτε με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης είτε με τη σχετική ένδειξη στο Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την επιβίβαση.

Βασίλης Αδάμης της SeaJets – Ιωάννης Παπαμάρκος καπετάνιος του Super Runner Jet στη γέφυρα του πλοίου

Διαβάστε ακόμη:

Άφιξη του Super Runner Jet στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Από 18 Ιουνίου η σύνδεση με Σποράδες – Δείτε δρομολόγια και τιμές

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top