Telegraph: Τα ελληνικά νησιά που εκτιμά ότι θα ενταχθούν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας 

Telegraph: Τα ελληνικά νησιά που εκτιμά ότι θα ενταχθούν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας 

Τα πέντε νησιά που είναι πιθανότερο να εισαχθούν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας και άλλα τέσσερα με μικρότερες πιθανότητες, παρουσιάζει η Telegraph, σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται σε επιδημιολογικά και μη δεδομένα.

Τα πέντε επικρατέστερα νησιά για την πράσινη λίστα είναι η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη, με την πιθανότητα να γίνουν πράσινα να διαμορφώνεται σε 8/10.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα νησιά του βόρειου Αιγαίου έχουν τις πιο ευνοϊκές συνθήκες συγκριτικά με τον εθνικό ρυθμό κρουσμάτων, όμως όλα τα νησιά καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων αυτό το μήνα. Τα δεδομένα εμβολιασμού είναι ανεπαρκή, αναφέρει η Telegraph, όμως η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι όλα τα μεσαίου και μικρού μεγέθους νησιά θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τα τέλη Μαϊου.

Η καλύτερη ένδειξη μπορεί να βρίσκεται στην ταξιδιωτική σύσταση του βρετανικού ΥΠΕΞ για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται ορισμένα νησιά από την σύσταση κατά των ταξιδιών: Η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη. Επομένως, είναι πιθανό ότι αυτά τα νησιά θα γίνουν πράσινα μέσα στον Ιούνιο.

Η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Σάμος και η Σκιάθος είναι ανάμεσα στα επικρατέστερα νησιά στη Μεσόγειο τα οποία είναι πιθανό αλλά μάλλον δεν θα γίνουν πράσινα για τους Βρετανούς τουρίστες στις επόμενες ανακοινώσεις της Βρετανικής κυβέρνησης.

Η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι έξι στις 10, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποία θεωρεί ότι τα ελληνικά αυτά νησιά έχουν πλεονέκτημα ότι διαθέτουν τα δικά τους αεροδρόμια.

Ορισμένα μάλιστα, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος προσφέρουν απευθείας πτήσεις στο Ην. Βασίλειο. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στις συστάσεις του βρετανικού ΥΠΕΞ επομένως δεν είναι σίγουρο το «πράσινο» στις ερχόμενες ανακοινώσεις της Βρετανίας. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών δεν θεωρεί κατάλληλο το άνοιγμα ολόκληρης της Ελλάδας. Τα νησιά αυτά μπορεί να καθυστερήσουν να μπουν στην πράσινη λίστα, σε σχέση με την Κέρκυρα και την Κρήτη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top