Τι δήλωσε η Κ. Σακελλαροπούλου για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Τι δήλωσε η Κ. Σακελλαροπούλου για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το τραγικό περιστατικό με το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων. Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια. Το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα.

Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top