Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει “Συνήγορο του Πολίτη”

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποκτήσει “Συνήγορο του Πολίτη”

Την πρόθεση της διοίκησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί γραφείο Συνήγορου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, τόνισε σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη, η λειτουργία του γραφείου στη Θεσσαλονίκη πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη έτσι ώστε, όχι μόνο να έρχονται τα κλιμάκια στην πόλη και τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και να υπάρχει μια διαρκείς και μόνιμη παρουσία.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε, ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είναι ένας θεσμός που εδώ και 23 χρόνια έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τη λειτουργία της δημοσίας διοίκησης και κατ’ επέκταση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δήμων. Τόνισε δε, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους λίγους δήμους που εξέλεξαν τον “Συμπαραστάτη του Δημότη” και ότι “η διοίκηση αποδεικνύει πως πιστεύει στη δημιουργία, τη λειτουργία και την ενίσχυση τέτοιων θεσμών “.

Τέλος, ότι είναι “πρώτιστης σημασίας να υπάρξει μια μόνιμη βάση και στη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών” ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Ποττάκης, συμπληρώνοντας ότι είναι κάτι το οποίο” παλεύουμε χρόνια” και με τη συνδρομή της τοπικής διοίκησης θα υπάρξει σύντομα ευτυχής κατάληξη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ