Πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση η Κίμωλος

Πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση η Κίμωλος

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Κίμωλος στην ανακύκλωση πλαστικού, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα ανακυκλώθηκε πάνω από το 50% των πλαστικών μπουκαλιών που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Whywasteme», 51.242 άδειες πλαστικές φιάλες νερού και αναψυκτικών, συλλέχθηκαν μέσα σε μόλις 28 μέρες, αντί να καταλήξουν στα κοινά απορρίμματα. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 50% όλων των πλαστικών συσκευασιών νερού και αναψυκτικών που καταναλώθηκαν στην Κίμωλο, από τις 9 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Με την τοποθέτηση συλλεκτών στα σημεία πώλησης και κατανάλωσης νερού και αναψυκτικών και κινητοποιώντας τόσο τους επιχειρηματίες όσο και το κοινό, το Whywasteme σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μάλιστα, το σύστημα που εφαρμόσθηκε δοκιμαστικά στην Κίμωλο πρόκειται να αξιοποιηθεί ως πρότυπο και για άλλα μικρά νησιά.

Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη φορά, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που σε μία νησιωτική περιοχή γίνεται εφικτή η συλλογή μιας τόσο μεγάλης ποσότητας πλαστικών φιαλών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των επιχειρήσεων της περιοχής. Στο επίκεντρο του εγχειρήματος «Whywasteme» της Κιμώλου, είναι η μεγιστοποίηση της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης των πλαστικών συσκευασιών από PET στα μικρά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων του εγχειρήματος είναι ότι οι πλαστικές φιάλες συλλέχθηκαν «καθαρές», χωρίς άλλου είδους απορρίμματα, τα οποία επιβαρύνουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Υπογραμμίζεται τέλος, ότι το σύνολο της ποσότητας που συλλέχθηκε έχει ήδη προωθηθεί προς ανακύκλωση στην Αττική. Το «Whywasteme» υλοποιήθηκε και χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, από την ομώνυμη ελληνική start-up σε επίσημη συνεννόηση με τον δήμο Κιμώλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίμωλος: Βοτανικός κήπος για τους μαθητές του δημοτικού

Daily Telegraph: Οι 10 «κρυμμένες γωνιές» της Ελλάδας που οι Έλληνες δεν θα ήθελαν να μοιραστούν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ