Το TIME τοποθετεί την Θεσσαλονίκη στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου

Το TIME τοποθετεί την Θεσσαλονίκη στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Το διάσημο αμερικανικό περιοδικό TIME τοποθέτησε τη Θεσσαλονίκη στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2022, σε μια λίστα η οποία αποτελεί την επιλογή του περιοδικού για τους “ταξιδιώτες του κόσμου”.

Για να συντάξει αυτήν τη λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να ταξιδέψει κανείς φέτος, το TIME ζήτησε από το διεθνές δίκτυο ανταποκριτών και συνεργατών του να προτείνουν προορισμούς, με το βλέμμα προς εκείνους τους προορισμούς που προσφέρουν νέες και συναρπαστικές εμπειρίες.

Για την Θεσσαλονίκη που απολαμβάνει με την συμμετοχή της στην λίστα αυτή ασύλληπτης προβολής και διαφήμισης, ο τίτλος του κειμένου που είναι αφιερωμένο στην πόλη είναι “Μαγειρικό χωνευτήρι” κάνοντας αναφορά στην ανάδειξη της πόλης ως μέλος του δικτύου της “UNESCO Creative Cities of Gastronomy network” ενώ παράλληλα γίνεται και αναφορά στην Αγορά Μοδιάνο που πρόκειται σύντομα να ανοίξει ξανά τις πόρτες της.

Αν θέλουμε να αξιολογήσουμε πόσο μεγάλη είναι η αξία της ένταξης της Θεσσαλονίκης στην λίστα του TIME magazine θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εντός της λίστας είναι μέρη όπως η Σεούλ η πλέον “έξυπνη πόλη” του κόσμου, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος άλλα και μέρη γνωστά ή άγνωστα από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σίγουρα εκείνος που νιώθει βαθιά ικανοποίηση και δικαίωση για τις προσπάθειες να μπει η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη είναι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι συνεργάτες του που έχουν πασχίσει όλο αυτό το διάστημα για να φέρουν την πόλη ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών όλου του κόσμου. Και σαφώς μέσα από τέτοια προβολή θα τα καταφέρουν…

ΥΓ. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της προβολής που πρώτη φορά γίνεται σε τέτοιο βαθμό αξίζει να πούμε ότι το TIME στην έντυπη μορφή του έχει πωλήσεις περίπου 3,5 εκ. αντιτύπων και μέσα από το site του ενημερώνονται περίπου 18 εκ. άνθρωποι.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις εικόνες από τους 50 κορυφαίους προορισμούς όπως τους διάλεξε το TIME.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top