1η FORWARD GREEN: “Ντεμπούτο” της Έκθεσης για την Κυκλική Οικονομία με 138 εκθέτες και πάνω από 270 ραντεβού ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων

1η FORWARD GREEN: “Ντεμπούτο” της Έκθεσης για την Κυκλική Οικονομία με 138 εκθέτες και πάνω από 270 ραντεβού ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων

Με 138 εκθέτες, εκ των οποίων οι 107 άμεσοι από Ελλάδα, Γερμανία, Βουλγαρία και Ελβετία,  με τιμώμενη χώρα τη γειτονική Βουλγαρία και με υψηλές προσδοκίες για ανάπτυξη ελληνοβουλγαρικών συνεργιών και κοινών επενδύσεων στον τομέα της ανακύκλωσης και γενικότερα της κυκλικής οικονομίας κάνει το ντεμπούτο της μεθαύριο, 8 Ιουνίου, στη ΔΕΘ η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας “Forward Green”.

Οι εμπορικοί επισκέπτες που θα επισκεφθούν την 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green προσεγγίζουν τους 60 από οκτώ  χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Κύπρο, Πορτογαλία και Πολωνία), ενώ στο πλαίσιο της Έκθεσης έχουν προγραμματιστεί με τη συνεργασία του ΣΒΕ πάνω από 270 B2B επιχειρηματικές συναντήσεις.

Όπως γνωστοποίησε, επίσης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παρατέθηκε σήμερα για την 1η Forward Green ο πληρεξούσιος του βουλγαρικού υπουργείου Οικονομικών, επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στο Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Vladimir Inkov, θα δώσουν το “παρών” στην 1η Forward Green η Ένωση των Μεγάλων Εργοδοτών της χώρας του, όπως επίσης και  η Ένωση Ένωση φορέων διαχείρισης υδάτων.

Σύμφωνα, δε, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσο Τζήκα, αναμένεται να επισκεφθεί την Έκθεση και ο υπουργός Οικον0μικών της γειτονικής χώρας, ενώ στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου απηύθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά και ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής,  ο οποίος μετέφερε και το θερμό χαιρετισμό του προέδρου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, Rumen Radev, που λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα δεν θα μπορέσει τελικά να παραστεί στην Έκθεση.

Forum για την Κυκλική Οικονομία

Μεγάλο είναι και το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την 1η Forward Gree, όπως το Forum για την Κυκλική Οικονομία, στο οποίο θα συμμετέχουν εγνωσμένου κύρους Έλληνες και ξένοι ομιλητές και διοργανώνεται σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με χορηγό τη Motor Oil και υποστηρικτές το ΕΒΕΑ και τον ΕΟΤ και  το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης “Thess Clean-Thess Green” με την οργανωτική υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo A.E.

Με την  Forward Green η ΔΕΘ- Ηelexpo πρωτοπορεί εκθεσιακά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επίσης αποτελεί την τελευταία Έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2023, στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκαν 19 Εκθέσεις και 40 εκδηλώσεις.

Η είσοδος στην 1η Forward Green είναι ελεύθερη για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και κοινό κατόπιν εγγραφής, ενώ το ωράριό της είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή από 10 π.μ. έως 7 μ.μ. και το Σάββατο από 10 π.μ. έως 6 μ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Forward Green & Cigaret Cycle: Για μια κυκλική οικονομία #gopafree (ΦΩΤΟ)

1η Forward Green: Forum για «το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας» στη Θεσσαλονίκη

ΕΣΔΑΚ: Δράσεις για γρήγορη μετάβαση στην κυκλική οικονομία

Δ. Θεσσαλονίκης: Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου το 2ο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top