Άρχισε το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Άρχισε το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Σημαντικές εκδηλώσεις αλλά και πλούσιες δράσεις για παιδιά περιλαμβάνει το 2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης που άρχισε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο.

Το φετινό Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας που φιλοξενούνται στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, έχει τίτλο “Thess Clean – Thess Green” και στόχος του είναι να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τριπτύχου «μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση – ανακύκλωση υλικών».

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην και εκπαίδευση των παιδιών, τα οποία μέσα από το παιχνίδι ενημερώνονται για τις καλές πρακτικές τις χρήσεις των απορριμμάτων και της επανάχρησης τους.

Φέτος το Φεστιβαλ διοργανώνεται παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023.

Να σημειωθεί πως το Σάββατο 10 Ιουνίου, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, μαθητές θα δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εικαστική κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά για την επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ και θα ακολουθήσει το party λήξης της διοργάνωσης.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα διατίθεται ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Δείτε τις φωτογραφίες του GRTimes:

Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top