Έκθεση BEYOND: Ενδιαφέρον από Ευρωπαίους Business Angels για ελληνικές start-ups

Έκθεση BEYOND: Ενδιαφέρον από Ευρωπαίους Business Angels για ελληνικές start-ups

Αισιόδοξα μηνύματα για μεγαλύτερη παρουσία, δηλαδή επενδύσεις, Ευρωπαίων – και όχι μόνο – Business Angels σε ελληνικές start-ups εταιρείες έρχονται από το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN) και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Έκθεσης BEYOND, με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN).

Ο μεν επίτιμος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Business Angels EBAN, Peter Jungen, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συγκυρία στην Ελλάδα εκτός των πολιτικών εξελίξεων και λόγω της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ εκπρόσωποι του βρετανικού δικτύου business angels «Cambridge Angels» και του ελβετικού SICTIC δήλωσαν ετοιμότητα να επενδύσουν σε ελληνικές start-ups που ασχολούνται με την Τεχνητή Νοημοσύνη (A.I.), υπό την προϋπόθεση βέβαια των πειστικών προτάσεων.

Γενικότερη τάση που διαφάνηκε, εξάλλου, από τις εργασίες του συνεδρίου είναι ότι τα επόμενα χρόνια οι περισσότερες επενδύσεις από Business Angels θα κατευθυνθούν  σε καινοτόμες start-ups στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα των Business Angels αριθμεί σήμερα περί τους 40.000 ιδιώτες επενδυτές, με μέσο όρο επένδυσης ανά εταιρεία της τάξης των 25.000 ευρώ. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της EBAN, Selma Prodanovic, πάντως, η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους Business Angels, που με τη σειρά τους χρειάζονται καλύτερη εκπαίδευση και networking.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλαφάτης: «Η Beyond δείχνει τον δρόμο με εξωστρέφεια και δυναμισμό» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καλαφάτης: «Η Beyond δείχνει τον δρόμο με εξωστρέφεια και δυναμισμό» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η τελευταία ομιλία του Αδ. Γεωργιάδη ως υπουργός στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της Βeyond (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top