Με όραμα για τη Θεσσαλονίκη αλλά, κυρίως, με όρεξη για δουλειά ώστε η πόλη να εκμεταλλευθεί και να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα η Ελίνα Μπέζα είπε το «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και καλεί και τους δημότες να το πράξουν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στη συνέντευξή της στο grtimes.gr η Ελίνα Μπέζα παραθέτει τους λόγους που την παρακίνησαν ώστε να μπει η ίδια στη «μάχη» των δημοτικών εκλογών ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Και εξηγεί για ποιους λόγους δηλώνει «ερωτευμένη» με τον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος «παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα». Η Ελίνα Μπέζα απαντά και στους επικριτές της σημερινής διοίκησης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «την προηγούμενη 4ετια με σημαντική δουλειά και την αμέριστη αρωγή του Δήμου η Θεσσαλονίκη κέρδισε πολλές παγκόσμιες διακρίσεις στον τομέα της γαστρονομίας και της κλιματικής ουδετερότητας».

-Κυρία Μπέζα, τι ήταν εκείνο που σας παρακίνησε να μπείτε στην «κούρσα» των αυτοδιοικητικών εκλογών και να διεκδικήσετε μια θέση στα έδρανα του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας;

Αγαπάω την πόλη αυτή, ζω και εργάζομαι στο κέντρο της και εδώ μεγαλώνω τον γιο μου. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με αρκετά προβλήματα, αλλά και πολύ μεγάλες προοπτικές, τις οποίες μπορώ να διακρίνω, κυρίως, μέσα από την επαγγελματική μου ενασχόληση.

Παρόλο που είμαι μία πολύ ενεργή πολίτης δεν είχα μέχρι τώρα αποφασίσει να εμπλακώ εκλογικά με τα κοινά. Διανύουμε, όμως, μια περίοδο που κυριαρχούν η έλλειψη ενσυναίσθησης και ο ατομισμός. Ωστόσο η απάντηση στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ούτε η απαξίωση των θεσμών ούτε η μη συμμετοχή. Αντίθετα, κατά την άποψή μου, σημαντικές λύσεις στην καθημερινότητα και δη σε τοπικό επίπεδο μπορεί να προσφέρει μόνο η παραγωγή πολιτικής, ενίοτε και με τη συμβολή ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες του χώρου. Αυτές λοιπόν ήταν οι κυρίαρχες σκέψεις που με παρακίνησαν να διεκδικήσω την προτίμηση των συμπολιτών μου.

-Ποιο ήταν το έναυσμα για να συστρατευθείτε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και να πείτε «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»;

Προσωπικά δηλώνω «ερωτευμένη» με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Εκτός από τη μεγάλη εκτίμηση που του τρέφω για τις προσπάθειές του στη διοίκηση του Δήμου, διαπίστωσα ότι οι προβληματισμοί που σας ανέφερα είναι κοινοί. Είναι ένας άνθρωπος χαμηλού προφίλ με ευαισθησίες, ο οποίος συζητάει αλλά, κυρίως, ακούει.

Όταν λοιπόν του εξέθεσα πώς βλέπω εγώ την Θεσσαλονίκη και κυρίως τις αναπτυξιακές προοπτικές της για να μετατραπεί σε μια ελκυστική ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη, πολύ πιο φιλική τόσο προς τους συμπολίτες μας όσο και προς τους επισκέπτες της, έδειξε πολύ ενδιαφέρον και μου ζήτησε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.
Προσωπικά το θεωρώ πολύ τιμητικό να συμπεριλαμβάνομαι στην πολύ αξιόλογη ομάδα του, από την οποία έχω αποκομίσει μόνο θετικές εντυπώσεις στο μικρό διάστημα της κοινής μας δράσης.

Η Ελίνα Μπέζα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

Η Ελίνα Μπέζα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

-Πώς αποτιμάτε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και τι απαντάτε στους επικριτές της;

Ανεξάρτητα από το πώς διάκειται ο καθένας απέναντι στο έργο της νυν δημοτικής αρχής, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους, που λίγο ή πολύ έθεσαν τα όρια της απερχόμενης διοίκησης. Η πρώτη παράμετρος αφορά στις τρομακτικές επιπτώσεις και δυσκολίες που επέφερε η υπερδιετής πανδημία, εκτός από το ανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο, σε επίπεδο διοίκησης Δήμου και υλοποίησης δράσεων. Η δεύτερη είχε να κάνει με την αποτυχημένη στην πράξη εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία εν προκειμένω δημιούργησε δύσκολους συσχετισμούς στο δημοτικό συμβούλιο και στην απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος.

Σε αυτά πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να προστεθεί και η εκτεταμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης σχετικά με σημαντικές πρωτοβουλίες του δήμου, όπως η κατόπιν σχετικών μελετών κοπή αρκετών επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια ξερών δέντρων, για τις οποίες υπήρξε στρεβλή ενημέρωση και πολιτική εκμετάλλευση.
Παρ’ όλες τις πολύ σημαντικές αυτές δυσκολίες, οι οποίες βολικά αποσιωπούνται από τους όποιους επικριτές, πιστεύω πως έγιναν έργα στην πόλη, που είναι ορατά σε όλες τις γειτονιές και συνιστούν αναβάθμιση της ζωής του πολίτη. Ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις δρόμων, πάρκα, παιδικές χαρές, υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων αλλά και παγκόσμιες διακρίσεις σε πολλούς τομείς για την πόλη μας.

-Καθώς δραστηριοποιείστε στον χώρο του συνεδριακού τουρισμού, ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου στη Θεσσαλονίκη; Αλλά και γενικότερα πώς οραματίζεστε τη θέση της πόλης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με δεδομένες και τις δράσεις που έχουν τρέξει τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης όσο και ο ΟΤΘ;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και μπορεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις οποιουδήποτε επισκέπτη. Με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου και την ανάπτυξη του λιμανιού, την κατακόρυφη μεγέθυνση του κλάδου της κρουαζιέρας και τη γενικευμένη ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων ξενοδοχειακών και γαστρονομικών υπηρεσιών, πιστεύω ακράδαντα ότι η πόλη έχει πλέον τη φέρουσα ικανότητα να προσελκύσει και να εξυπηρετήσει ιδανικά πληθώρα τουριστών, αλλά και να εστιάσει στην ενίσχυση επιμέρους τομέων τουρισμού που είναι πολλαπλά προσοδοφόροι. Θεωρώ, επίσης, στρατηγικής σημασίας επιλογή τη στοχευμένη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, όπως κάποιες συγκεκριμένες ιστορικές γωνιές της, τα οποία μαζί με την αναμενόμενη λειτουργία του μετρό, αλλά και την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, θα καταστήσουν την Θεσσαλονίκη μια ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Ήδη την προηγούμενη 4ετια με σημαντική δουλειά και την αμέριστη αρωγή του Δήμου η Θεσσαλονίκη κέρδισε πολλές παγκόσμιες διακρίσεις στον τομέα της γαστρονομίας και της κλιματικής ουδετερότητας. Βασιζόμενοι συνεπώς σε αυτά και υλοποιώντας έναν ακόμα πιο εξωστρεφή στρατηγικό σχεδιασμό με έμφαση σε πολύ συγκεκριμένα μέτρα και κίνητρα προσέλκυσης και προβολής, μπορούμε να απευθυνθούμε σε συγκεκριμένους τομείς τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός, ο ιατρικός και ο γαστρονομικός, καθώς έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική οικονομία.

Η Ελίνα Μπέζα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

-Απομένουν λίγα 24ωρα έως ότου ανοίξουν οι κάλπες της 8ης Οκτωβρίου. Γιατί οι πολίτες να πουν «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και γιατί να ψηφίσουν Ελίνα Μπέζα; Κοιτώντας τους δημότες στα μάτια τι θα τους λέγατε;

«ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» χωρίς καμία αμφιβολία. Γιατί, κατά τη γνώμη μου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα. Η επόμενη, όμως, θα είναι η θητεία των μεγάλων προκλήσεων και δράσεων. Και σε αυτές πρέπει να ανταποκριθούμε.
Για μένα προσωπικά η εμπλοκή στα κοινά αποτελεί μια καινούρια πολύ μεγάλη πρόκληση. Φιλοδοξώ να εισφέρω στον Δήμο τη δυνατότητα στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους θεσμικούς φορείς όπως ο ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων) και το Μακεδονικό σήμα, το ΒΕΘ (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και η Συντεχνία Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, με τους οποίους συνεργάζομαι επαγγελματικά, αλλά, κυρίως, ευελπιστώ να εκπροσωπήσω και να μεταφέρω τις αγωνίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση του Δήμου, ώστε κάθε μέρα και από το πιο «μικρό» να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.

Η Ελίνα Μπέζα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδη

Η Ελίνα Μπέζα με τον πρόεδρο του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Κώστα Γεωργάκο (αριστερά) και τη Νάνσυ Ανοιξά (VOYAGER TRAVEL) στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με προέδρους Επιμελητηρίων της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, της Βοϊβοντίνας και του Πίροτ

Ποια είναι η Ελίνα Μπέζα

Η Ελίνα Μπέζα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, καθώς και Υποκριτική στο ΚΕΘΕΘ. Εργάστηκε ως παρουσιάστρια σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ως ραδιοφωνική παραγωγός, εστιάζοντας σε θέματα υγείας, ομορφιάς και ταξιδιών αναψυχής. Επίσης, εργάστηκε σε μεγάλα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από το 2006 δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της Υγείας ως επιστημονική συνεργάτιδα σε φαρμακευτικές εταιρείες.

Σήμερα εργάζεται στον συνεδριακό ιατρικό τουρισμό ως στέλεχος πωλήσεων, ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές της στο μάρκετινγκ.

Έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες με φιλανθρωπικό σκοπό, διοργανώνοντας δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει. Είναι μητέρα ενός αγοριού.

Η Ελίνα Μπέζα (δεξιά) με την πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου «Γυναίκες χωρίς Σύνορα», Έφη Πεϊτσίνη και την Πάτρα Γκάτζιου (VOYAGER TRAVEL)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλαρό δείπνο για Ελίνα Μπέζα και Βίκυ Χατζηβασιλείου με… μενού την Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Influencers, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου στo party του N1casino (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παγκόσμιες διακρίσεις για τη Θεσσαλονίκη με την υπογραφή Ζέρβα

Με την Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Κ. Ζέρβας – Τι συζήτησαν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top