Δεν αυξάνονται από 1ης Ιανουαρίου τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Δεν αυξάνονται από 1ης Ιανουαρίου τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Δεν αυξάνονται από 1ης Ιανουαρίου τα διόδια στην Εγνατία Οδό, καθώς ακόμη δεν έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. η νέα τιμολογιακή πολιτική που “σφραγίσθηκε” με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών- Μεταφορών.

Τα παραπάνω δήλωσε στο GrTimes.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Απόστολος Αντωνούδης, προσθέτοντας ότι δεν χρεώσεις διοδίων δεν θα γίνονται- άγνωστο μέχρι πότε- στους κατασκευασμένους σταθμούς σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα, καθώς δεν έχει υπογραφεί η απαιτούμενη ΚΥΑ.

Σημειώνεται ότι οι σταθμοί διοδίων σε Ωραιόκαστρο και Ασπροβάλτα κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από το σχέδιο παραχώρησης του οδικού άξονα της Εγνατίας και των τριών βασικών καθέτων της.

Σε ό,τι αφορά τους σταθμούς που είναι σε λειτουργία, οι οδηγοί τουλάχιστον για κάποιο διάστημα θα γλυτώσουν από τις νέες μεγάλες αυξήσεις που προβλέπονταν να τεθούν σε ισχύ από 1/1/2019, αφού η χρέωση για τα ΙΧ αυτοκίνητα πρόκειται να αυξηθεί από 0,03 ευρώ /χλμ., σε 0,05 ευρώ/χλμ. Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τα οποία μάλιστα έχουν πυκνώσει καθώς εντάχθηκαν και νέοι σταθμοί.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός του υπουργείου Υποδομών για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού, αναλογικού, συστήματος διοδίων στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, δεν περιλαμβάνει την Εγνατία Οδό στην οποία όμως ο παραχωρησιούχος- εάν τελικώς προχωρήσει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός – υποχρεούται να λειτουργεί σύστημα συμβατό με εκείνο των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top