Τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού

Τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού

Τροπολογία για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και σειρά ρυθμίσεων θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου. Την προαναγγελία για την κατάθεση της τροπολογίας έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύντομα, όπως είπε, κατατίθεται στη Βουλή και η ρύθμιση με την οποία θα αποσαφηνίζεται το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία των επαγγελματιών.

«Το ιδιωτικό χρέος, που είναι μια από τις πιο οδυνηρές πλευρές της κρίσης, είναι προτεραιότητα της επόμενης περιόδου. Έχουμε καταθέσει τροπολογία που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου για παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του. Σύντομα δε θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και στη Βουλή θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Δημιουργούμε το νέο κοινωνικό κράτος και θέλουμε να το κατοχυρώσουμε και συνταγματικά» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι «κεντρικό καθήκον, μετά τα μνημόνια, είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον, χρειαζόμαστε ένα σύστημα δημοκρατικού σχεδιασμού για τη χώρα και την ανάπτυξη».

Κατά τον κ. Δραγασάκη, «τα μέτρα και οι δράσεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός, όπως η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, η επιδότηση της στέγασης, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, η κατάργηση του φόρου στο κρασί, το μεταφορικό ισοδύναμο, η επιδότηση τους κόστους μεταφοράς στα καύσιμα, η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού κ.ά. δεν είναι έκτακτες προεκλογικές παροχές, αλλά μόνιμες διαστάσεις του νέου κοινωνικού κράτους που δημιουργούμε και θέλουμε να κατοχυρώσουμε και συνταγματικά» ανέφερε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top