Εμπορική συνεργασία με στόχο την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κραϊόβα

Εμπορική συνεργασία με στόχο την αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Κραϊόβα

Σε συνεργασία στους τομείς εμπορίου, οικονομίας, τουρισμού, παιδείας, πολιτισμού και στον αγροτικό τομέα, προχωρά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πέντε νομαρχίες της Ρουμανίας. Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με εκπροσώπους πέντε νομαρχιών της Ρουμανίας, παρουσία και της Γενικής Προξένου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Sabina-Madalina Somacescu.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προβούν σε ενέργειες για την τόνωση της μεταξύ τους συνεργασίας, με ανταλλαγή αποστολών, αντιπροσωπειών, επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και ειδικών σε διοικητικούς, οικονομικούς, τουριστικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς τομείς.

Η τελετή υπογραφής του συμφώνου έγινε το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία αντιπροσωπείας και των δύο πλευρών, στην οποία συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά και η Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Καλλιόπη Μπαλλά κι από τη ρουμανική πλευρά εκπρόσωποι από την περιοχή της Ολτενίας και των νομών Ντολζ, Γκορζ, Βάλτσεα, Ολτ και Μεχεντίντσι.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με αυτό το σύμφωνο συνεργασίας θα προωθήσουμε τις σχέσεις μας στην οικονομία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον πρωτογενή τομέα των δύο περιοχών. Επίσης θέλουμε να ρίξουμε το βάρος και στον χώρο του εμπορίου και της ανάπτυξης, την αύξηση των εξαγωγών και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από και προς τη Ρουμανία με ταυτόχρονη προσπάθεια να ενώσουμε αεροπορικά τις δύο περιοχές μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αρχή που κάνουμε σήμερα θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές», τόνισε στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας.

« Οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Ρουμανία, κάνουν βήματα μαζί για μια καλύτερη ανάπτυξη. Και γνωρίζετε ότι εμείς οι Ρουμάνοι αγαπάμε πολύ την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύεται κι από τις στατιστικές που δείχνουν ότι οι Ρουμάνοι είναι πολύ ψηλά στη λίστα των επισκεπτών της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας. Ευχόμαστε ότι με την υπογραφή του συμφώνου θα μπορέσομε να ανοίξουμε μια νέα αεροπορική γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κραϊόβας, ώστε να ενθαρρύνουμε τις οικονομικές σχέσεις και τον τουρισμό», σημείωσε η Γενική Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Sabina-Madalina Somacescu.

«Το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί το απόσταγμα μιας σειράς ενεργειών, διαβουλεύσεων και συναντήσεων, από το οποίο αναδύονται πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν εκτός των άλλων και τον αγροτικό τομέα, που είναι ένας από τους αναπτυξιακούς πυλώνες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη περιφέρεια πανελλαδικά σε αγροτική παραγωγή, όπως και στις εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων», σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Μπισμπινά.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top