Φόροι 2δισ. μέχρι το τέλος του μήνα-Δείτε αναλυτικά

Φόροι 2δισ. μέχρι το τέλος του μήνα-Δείτε αναλυτικά

Ο Δεκέμβριος είναι από τους πιο επιβαρυμένους φορολογικά μήνες του έτους.

Τις επόμενες πέντε ημέρες οι φορολογούμενοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρώσουν  φόρους και τέλη που ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα:

-Φυσικά και νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και δυσκολεύονται να πληρώσουν την τέταρτη, έχουν τη δυνατότητα να την εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων.Όσοι φορολογούμενοι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση τους, θα έχουν μία επιβάρυνση με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης της πληρωμής.

– Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

-Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

-Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

– Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί, υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ ενώ όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.

-Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

Ακόμη μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει ,για όσους το επιλέξουν να έχουν υποβληθεί δηλώσεις ακινησίας των οχημάτων τους στις αρμόδιες ΔΟΥ. Να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φόρου γονική δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσών και να έχει πληρωθεί ο φόρος για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.  Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων και να έχουν πληρωθεί εφάπαξ οι αναλογούντες ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top