ΑΑΔΕ: Στην Ελλάδα το Συνέδριο της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ

ΑΑΔΕ: Στην Ελλάδα το Συνέδριο της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ

Με πρωτοβουλία του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η διοργάνωση και φιλοξενία του Συνεδρίου της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ (TADEUS) για το 2022 ανατέθηκε – για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια – στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στη Ρόδο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

«Στόχος μας είναι η επανέναρξη της πρωτοβουλίας TADEUS μετά από δύο χρόνια κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ψηφιοποίηση, τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και μελλοντικές τάσεις. Φέρνουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Κατά την διάρκεια της Ολομέλειας, τα κράτη μέλη θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις σημαντικότερες ψηφιακές καινοτομίες και επιτυχίες τους κατά την εποχή του COVID, με σκοπό να τονωθούν οι συνεργασίες και η σύγκλιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι:

– Η από κοινού εξερεύνηση του μέλλοντος του φορολογικού κόσμου τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα τα έτη 2030-2035 και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι φορολογικές διοικήσεις σε αυτόν.
– Η καθιέρωση κοινής αντίληψης για το μέλλον και η συμφωνία σχετικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους των εθνικών φορολογικών διοικήσεων στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη το ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο και τους περιορισμούς.
– Η συζήτηση για την ψηφιοποίηση, οι προκλήσεις και οι επιτυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΔΝΤ επαινεί την κυβέρνηση της Αργεντινής για την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις

Ο πρόεδρος Μπάιντεν συνομίλησε για πρώτη φορά με τον βασιλιά Κάρολο

Γ. Αιόλου: Τι θα δείτε στο αφιέρωμα «Αιών… εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» στην 86η ΔΕΘ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top