Απλοποίηση των διαδικασιών επισκευής πλοίων ζητεί το ΕΒΕΠ

Απλοποίηση των διαδικασιών επισκευής πλοίων ζητεί το ΕΒΕΠ

Eπιστολή, με την οποία ζητά να απλοποιηθούν οι διαδικασίες επισκευής πλοίων, χωρίς να χρειάζεται να προσκομισθεί η σχετική βεβαίωση από Νηογνώμονα, προκειμένου να περιορισθεί η γραφειοκρατία και να επιταχυνθεί η ανάπτυξη στον εν λόγω κρίσιμο για την οικονομία της χώρας μας κλάδο, απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φ. Κουβέλη και τον αν. υπουργό Βιομηχανίας Σ. Πιτσιόρλα.

Ειδικότερα, ο κ.Κορκίδης στην επιστολή αναφέρει:

« Με την υπ’ αριθ. 27212/ΔΒΠ 351 (1) (ΦΕΚ 903 Β΄/15.03.2019) Απόφαση ψηφίστηκε η Τροποποίηση της 8312.23 Β/11/09/13-5-2009 Κοινής Υπουργικής Απόφασης “Όροι και προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών εκτέλεσης εργασιών επισκευής και συντήρησης σε πλοία που βρίσκονται αγκυροβολημένα ή εν πλω”.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 ορίζεται ότι:

β) Υφίσταται η ανάγκη διενέργειας περιορισμένης έκτασης εργασιών επισκευής -συντήρησης και επιθεώρησης, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διατήρησης της αξιοπλοΐας του πλοίου, κατόπιν προσκόμισης σχετικής βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Η προσθήκη αυτή προέκυψε, χωρίς κανένα επαρκές αιτιολογικό και χωρίς να ζητηθεί από κανέναν φορέα από αυτούς που είχαν συμμετάσχει στη σχετική διαβούλευση, μεταξύ των οποίων είναι και το Ε.Β.Ε.Π.

Απεναντίας, τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, που συμμετείχαν στη συζήτηση, είχαν καταθέσει συγκεκριμένη διάταξη, όπως της είχε ζητηθεί, χωρίς καμία αναφορά σε σύμπραξη Νηογνώμονα για τη διενέργεια περιορισμένης έκτασης εργασιών επισκευής-συντήρησης πλοίων.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τις προσπάθειες που καταβάλλετε για την απλοποίηση των διαδικασιών επισκευής πλοίων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ναυτιλίας, όπου ο χρόνος αποτελεί κρίσιμο μέγεθος, παρακαλούμε να εξετάσετε την πρότασή μας και προωθήσετε ό, τι είναι άμεσα εφικτό ».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ