Αύριο αποδίδεται το “Μακεδονικό Σήμα” στις πρώτες 30 επιχειρήσεις από τον ΣΕΒΕ

Αύριο αποδίδεται το “Μακεδονικό Σήμα” στις πρώτες 30 επιχειρήσεις από τον ΣΕΒΕ

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Το συλλογικό σήμα «M Macedonia the GReat» (σ.σ. “Μακεδονικό Σήμα”) αποδίδεται αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου, από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ΣΕΒΕ στις πρώτες 30 από τις 200 επιχειρήσεις που έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του, προκειμένου να προστατευτούν στις διεθνείς αγορές από τα κενά που αφήνει η Συμφωνία των Πρεσπών για τα γνήσια μακεδονικά ελληνικά προϊόντα.

Από τις 200 εν λόγω επιχειρήσεις που έχουν ενδιαφερθεί να πιστοποιηθούν με το “Μακεδονικό Σήμα”, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σίμος Διαμαντίδης, οι 100 βρίσκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Επίσης, σε συνέχεια του πρώτου γύρου ενημερωτικών εκδηλώσεων για το Σήμα που πραγματοποίησε ο ΣΕΒΕ με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος παρουσιάσεων σε 15 Επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας αυτή τη φορά προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών, ενώ μετά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις και στο εξωτερικό.

Με την απόκτηση του Μακεδονικού Σήματος ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ εκτιμά ότι οι μακεδονικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν σημαντικά στην εξωστρέφειά τους. Τα προϊόντα που εξάγονται ως «Μακεδονικά» κατά την περσινή χρονιά αυξήθηκαν κατά 25% φτάνοντας σε πραγματική αξία τα 7 δισεκατ. ευρώ, η οποία όμως με την πιστοποίηση του Συλλογικού Σήματος Μακεδονικών Προϊόντων, εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί.

“Οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ που επιθυμούν να ισχυροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές, θέλουμε να φέρουν το συλλογικό σήμα “MACEDONIA THE GREAT”. Οι επιχειρήσεις που θα υιοθετήσουν το σήμα φιλοδοξούμε να γίνουν οι ναυαρχίδες του τόπου, συμβάλλοντας με το ισχυρό τους αποτύπωμα, στην οικονομική ανάπτυξη της κάθε περιοχής και συνολικά της χώρας” είχε τονίσει επίσης σχετικά ο κ.Διαμαντίδης από το βήμα της πρόσφατης μεγάλης εκδήλωσης-συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση του Μακεδονικού Σήματος.

Τέμπη

Όσον αφορά τη διακοπή των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών, που κατέστη αναγκαία μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, ο κ.Διαμαντίδης εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στις εξαγωγές των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα τρόφιμα-ποτά, είναι πολύ μικρός, διότι η ισχυρή πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν προτιμά τις σιδηροδρομικές μεταφορές για τις εξαγωγές τους και κάνουν χρήση αντιθέτως κυρίως φορτηγών, πλοίων και αεροπλάνων, με τα τελευταία μάλιστα να κερδίζουν έδαφος από την πανδημία και εξής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δυναμικό ξεκίνημα για τις εξαγωγές το 2023

TCI ΣΕΒΕ-DHL: Πώς κινήθηκε ο Δείκτης στο β’ εξάμηνο του 2022

Δυναμική η παρουσίαση του Μακεδονικού Σήματος στο ΜΜΘ-Μάγεψε το κοινό ο Αντώνης Ρέμος-Θα γίνουν συναυλίες και στο εξωτερικό (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top