Δερετζής: Κανονικά το συλλαλητήριο της Δευτέρας (25/10)-Ποιες λαϊκές δεν θα λειτουργήσουν

Δερετζής: Κανονικά το συλλαλητήριο της Δευτέρας (25/10)-Ποιες λαϊκές δεν θα λειτουργήσουν

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν τελικά σε κινητοποιήσεις παρά την αποστασιοποίηση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, είναι οι υπόλοιποι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα (25/10) οπότε και είναι προγραμματισμένο Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Την απόφαση αυτή, γνωστοποίησε μέσω του GRTimes o πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος, Άγγελος Δερετζής.

Συγκεκριμένα και αναφερόμενος στην Παναττική Ομοσπονδία, η οποία διαχώρισε τη θέση της από την ανακοίνωση για το συλλαλητήριο, ο κ. Δερετζής, σημείωσε στο GRTimes ότι «οκτώ συνομοσπονδίες είναι το μέρος μας και θα βρίσκονται στη διαμαρτυρία. Δεν θα κάνουμε πίσω».

«Όσες συνομοσπονδίες είναι στην Αττική δε συμφωνούν με εμάς, αλλά με τον υπουργό Ανάπτυξης», πρόσθεσε και γνωστοποίησε ότι, «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου». Οι επερχόμενες κινητοποιήσεις, θα περιλαμβάνουν Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη Δευτέρα (25/10, 13:00), στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Δερετζής, την ίδια ημέρα (25/10) οι λαϊκές αγορές στη πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν θα λειτουργήσουν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη λαϊκή αγορά Νεάπολης (οδός Μητροπόλεως), Μενεμένης (οδός Κουντουριώτη), Άνω Ηλιούπολης (οδοί Μπουμπουλίνας & Ξηλούρη), Εμπεδοκλέους (Άνω Τούμπα, περιοχή Αγίας Μαρίνας), Κάτω Τούμπας (οδός Αρτάκη), Γιάννη Αγγέλου (οδός Αλκαμένους), Αλλατίνης (οδοί Μητροπούλου και Σόλωνος) και Καραϊσκάκη (οδός Εδμόνδου Ροστάν).

Αναλυτικά, τα αιτήματα των Λαικών Αγορών:

  • Ιδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.
  • ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαικές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.
  • ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο Νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον υπουργό.
  • ΟΧΙ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000ε.
  • ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.
  • ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δερετζής: Πανελλαδικό «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές τη Δευτέρα (25/10) (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΠΟΣΠΛΑ: Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

Στους δρόμους οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών – Συλλαλητήριο στις 25/10 στην Αθήνα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top