Η ΟΕΕΘ ενεργά υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό

Η ΟΕΕΘ ενεργά υπέρ της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό

Tην κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, που χαρακτηρίζει άδικη και καταχρηστική, ζήτησε και υποστήριξε ενεργά από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, άσκησε παρέμβαση στη δίκη της 6ης Ιουλίου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Όπως αναλυτικότερα επισημαίνεται:

“Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) πρωτοστάτησε στην κατάργηση της κοινωνικά άδικης, αθέμιτης και καταχρηστικής αυτής πρακτικής των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία έπληξε με σφοδρότητα όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας μας, ιδιαίτερα δε τους επαγγελματίες και τους εμπόρους.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η Ο.Ε.Ε.Θ., σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, συμμετείχε στη δίκη που άνοιξε με τις συλλογικές αγωγές που κατέθεσαν οι καταναλωτικές οργανώσεις (ΕΚΠΟΙΖΩ και ΙΝΚΑ) κατά της ΔΕΗ, ζητώντας την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ως παράνομης και καταχρηστικής.

Σε εκτέλεση ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., η Ο.Ε.Ε.Θ. ήταν η μοναδική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική επαγγελματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της βόρειας Ελλάδος που άσκησε πρόσθετη παρέμβαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 6-7-2022, υποστηρίζοντας ενεργά το αίτημα για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σκοπός μας είναι η διαρκής στήριξη και η ανακούφιση των επαγγελματιών και των εμπόρων και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα νόμιμα μέσα.

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα απ’ ότι ο καθένας, ξεχωριστά”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top