Παρασκευοπούλου: Πώς θα μπουν έντομα και φύκη στο… πιάτο μας! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Παρασκευοπούλου: Πώς θα μπουν έντομα και φύκη στο… πιάτο μας! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στην άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώνεται σήμερα (22/11) από το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και από τον Σύνδεσμο Χημικών Βορείου Ελλάδος αναφέρθηκε, η  αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημείας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΤΚΔΜ της ΕΕΧ, Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη χρήση των εντόμων και των φυκών ως εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών και άλλων συστατικών των τροφίμων και των ζωοτροφών.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 6.30 το απόγευμα και στη διάρκειά της, πέραν του νομοθετικού πλαισίου, θα εξεταστούν οι προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης των εντόμων και των φυκών με δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Όπως εξήγησε η κυρία Παρασκευοπούλου τα έντομα και τα φύκη μπορούν να μπουν στο πιάτο μας και να αξιοποιηθούν εμπορικά, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ήδη γίνεται σημαντική εργασία σε ερευνητικό επίπεδο, καθώς υπάρχει έντονη τάση αναζήτησης εναλλακτικών πηγών τροφίμων, ενώ ήδη κάποιες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στην… εκτροφή εντόμων.

Ακούστε όλα όσα είπε η Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Πισίνες μέσα στη θάλασσα στην Αρετσού έως το 2030

Θετική γνωμοδότηση για υδατοδρόμιο στη λίμνη Ιωαννίνων – Επένδυση 250.000 ευρώ

Γερμανία: Lockdown προανήγγειλε η Μέρκελ-Δραματική η κατάσταση

Γεωργιάδης: Παρατείνεται η διάρκεια της ρύθμισης για το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων

ΣΤΑΣΥ: Βανδαλισμοί σε έξι συρμούς του ΗΣΑΠ – Να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top