WMF Worldwide Event Greece: Η «καρδιά» των start ups «χτυπά» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ- VIDEO)

WMF Worldwide Event Greece: Η «καρδιά» των start ups «χτυπά» στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ- VIDEO)

Στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&Σ) της Cisco και του Δήμου Θεσσαλονίκης χτυπά σήμερα η «καρδιά» της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη ο μεγάλος διαγωνισμός start-ups επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece, ένας καταξιωμένος θεσμός ανάδειξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που συνδιοργανώνεται από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το We Make Future Festival του Ρίμινι (Ιταλία). Μάλιστα η εκδήλωση είναι «συνδεδεμένη» ζωντανά με την ιταλική πλατφόρμα στο Ρίμινι, ενώ μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου.

Παρών ο Μ. Σχοινάς

Την έναρξη των εργασιών του WMF Worldwide Event Greece κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς (Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ).


Ο διαγωνισμός start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από τους εκπροσώπους των start-up επιχειρήσεων, στο WMF Worldwide Event Greece συμμετέχουν και κορυφαίες προσωπικότητες από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για το παγκόσμιο WMF “διαγωνίζονται” 15 ελληνικές start up

Τον Ιούνιο στο Ρίμινι οι φιναλίστ

Μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαραντόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της σημερινής εκδήλωσης, ενώ εξήγησε και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Όπως είπε, οι ελληνικές finalist (οι τρεις πρώτες) start-up επιχειρήσεις οι οποίες θα αναδειχτούν σήμερα θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο του WMF! Festival στο Rimini της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2023 όπου θα μεταβούν με δαπάνη των διοργανωτών. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε διεθνή διαγωνισμό και κοινό επιχειρηματικών παραγόντων, εκπροσώπων επενδυτικών εταιρειών και business angels. Εννοείται, όπως διευκρίνισε ο κ. Σαραντόπουλος, στο Festival του Ρίμινι θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι υπόλοιπες εταιρίες.  Επίσης, όπως τόνισε ο ίδιος, business angels και εν δυνάμει χρηματοδότες βρίσκονται και σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να ακούσουν τις καινοτόμες ιδέες που θα παρουσιαστούν.

Σημαντική πρωτοβουλία

Στο φετινό WMF Worldwide Event Greece οι υποψηφιότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων ήταν 42 (έναντι 37 στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία) και προκρίθηκαν οι 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, που διαγωνίζονται σήμερα.

Σημαντική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο α΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Εμμανουήλ Βλαχογιάννης. Όπως είπε στο GRTimes.gr, ο διαγωνισμός διεξάγεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και έχει στόχο να προσελκύσει τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων ώστε να αναπτύσσουν ιδέες ικανές να δώσουν επιχειρηματικές ιδέες.

Ανοίγουμε τις «πόρτες» στην καινοτομία

«Για ακόμη μία φορά ανοίγουμε τις “πόρτες” μας στην καινοτομία και στην τεχνολογία η οποία είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας», δήλωσε στο GRTimes.gr o διευθύνων σύμβουλος της Cisco για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης.

Δίπλα στις start ups και τις spin off

Στη σημασία διαγωνισμού που διοργανώνεται σήμερα σε έναν «χώρο καινοτομίας» αναφέρθηκε ο Client Executive -δημόσιος τομέας της Cisco Hellas και διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη Νίκος Λαμπρογεώργος. Επίσης, εξήγησε με ποιον τρόπο η Cisco και το DT&S «αγκαλιάζουν» τις start ups και τις spin off, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημερινή παρουσία του κ. Σχοινά.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr από την εκδήλωση:

WeMakeFuture Festival

Σχοινάς -Τσιμπούκης -Λαμπρογεώργος

Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο Client Executive -δημόσιος τομέας της Cisco Hellas και διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Λαμπρογεώργος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης

Ο διαγωνισμός start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece στη Θεσσαλονίκη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνος Τσακλόγλου στο GRTimes: Σημαντική μεταρρύθμιση η ίδρυση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης

Θεσσαλονίκη: Φουλ τα ξενοδοχεία για την Πρωτοχρονιά-Waiting lists

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: Αύριο η προτελευταία προσέγγιση για φέτος

Μάστιγα για τα βενζινάδικα οι τζαμπατζήδες – Μαρτυρίες (VIDEO)

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση για τα 250 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Έστησαν «επιχείρηση» παράνομης υλοτόμησης – Πάνω από 33.500 ευρώ η ζημιά (ΦΩΤΟ) 

Θάνατος 51χρονου από αλυσοπρίονο στην Αρέθουσα: Συνελήφθη ο 59χρονος για παράνομη υλοτόμηση (ΦΩΤΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top