Δήμαρχος Εορδαίας: Η απολιγνιτοποίηση θα φέρει ερημοποίηση

Δήμαρχος Εορδαίας: Η απολιγνιτοποίηση θα φέρει ερημοποίηση
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Βίαιη, άδικη και δυσλειτουργική χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, την απόφαση της κυβέρνησης για απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2028.

Ο όρος απολιγνιτοποίηση μπήκε για τα καλά στην ελληνική πραγματικότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μέχρι το 2028. Η απόφαση αυτή σημαίνει ριζικές αλλαγές στην οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας -Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Αμύνταιο και Φλώρινα- και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Το GRTimes.gr ανοίγει τον φάκελο «απολιγνιτοποίηση» και δίνει βήμα στους αιρετούς και στους φορείς των συγκεκριμένων περιοχών να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα και το νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι περιοχές τους.

Η αρχή γίνεται με τον δήμαρχο Εορδαίας, της κατεξοχήν λιγνιτικής περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος εκτιμά ότι το χρονικό διάστημα που έχει προβλεφθεί είναι πολύ σύντομο, ώστε να προλάβει η περιοχή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, τη στιγμή μάλιστα που ένα χρόνο μετά την κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της μετάβασης στη μετα-λιγνιτική οικονομία.

Ο ίδιος εκφράζει την αγωνία του για τη διαφαινόμενη έκρηξη της ανεργίας και υποστηρίζει ότι το σχέδιο θα πρέπει να μετατεθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν σάρκα και οστά οι προτάσεις που έχει ο δήμος για αντισταθμιστικές μορφές ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Τι κατάσταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στον δήμο σας ενόψει της απολιγνιτοποίησης;

Υπάρχει μία αναστάτωση και μία αβεβαιότητα στην τοπική κοινωνία σχετικά με την ανακοίνωση που έκανε ο πρωθυπουργός πριν από περίπου έναν χρόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου, από τον βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με το ότι η Ελλάδα θα κάνει την απολιγνιτοποίηση που έχει συμφωνηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2050 το 2028.

Θεωρούμε ότι για μια σειρά από ζητήματα είναι πολύ σύντομος ο χρόνος, γιατί για τη δική μας περιοχή η απανθρακοποίηση – απολιγνιτοποίηση επί της ουσίας θα γίνει 2023. Γιατί μέχρι το 2023 ολοκληρώνεται σε πρώτη φάση ο χρόνος ζωής των υπαρχουσών μονάδων. Το Αμύνταιο έχει ήδη κλείσει, ο ΑΗΣ Καρδιάς, από τον οποίο τροφοδοτείται με τηλεθέρμανση και η Πτολεμαΐδα, ολοκληρώνει τη λειτουργία του μέσα στο 2021 και ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που είναι η πιο σύγχρονη μονάδα το 2023. Άρα από το 2023 και μετά η μοναδική λιγνιτική μονάδα που θα δουλεύει και η οποία δεν ξεκίνησε ακόμη είναι η Πτολεμαΐδα 5, που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται.

Έχουμε λοιπόν το εξής οξύμωρο: Να έχουμε μια μονάδα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα, αλλά ξέρουμε τον χρόνο ζωής της. Δηλαδή δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει, αλλά ξέρουμε πότε θα πεθάνει.

Πόσο θα επηρεαστεί η τοπική οικονομία;

Το σημαντικότερο είναι ότι από την παύση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων χάνονται περίπου 15.000 θέσεις εργασίας συνολικά στον άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη.

Αυτές σε καμία περίπτωση με τις εξαγγελθείσες από την κυβέρνηση προθέσεις για εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Το φωτοβολταϊκό πάρκο για την κατασκευή του χρειάζεται το πολύ 400 με 500 άτομα και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του 30 με 50.

Για τη δική μας την περιοχή μαζί με τους εργολαβικούς εργαζόμενους είναι περίπου 10.000 θέσεις εργασίας. Σε αυτούς προσθέστε ότι υπάρχει μία τοπική οικονομία που κινείται γύρω από τον άξονα αυτόν, λογιστικά γραφεία, μηχανουργεία, μαγαζιά που προμηθεύουν πρώτες ύλες στη ΔΕΗ και στα ορυχεία.

Θα δημιουργηθούν συνθήκες ερημοποίησης. Γιατί κανένας που δε βρίσκει δουλειά σε μία περιοχή 45.000 κατοίκων, όπως είναι η Εορδαία, δε θα καθίσει.

Είπα στον κ. Μουσουρούλη (σ.σ. τον συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης) ότι το ίδιο αποτύπωμα που έχει στο ΑΕΠ της περιοχής ο λιγνίτης έχουν κι άλλα ΑΕΠ σε άλλες περιοχές. Παράδειγμα, θα πηγαίνατε ποτέ στη Θεσσαλία να πείτε στους Θεσσαλούς ότι δε θα ξανακάνουν αγροτική παραγωγή; Ή στην Κρήτη να πείτε στους Κρητικούς ότι δε θα κάνουν τουρισμό; Ή ακόμη -ακόμη πρότεινα στον κ. Μουσουρούλη που είναι από τη Χίο να πει στους Χιώτες ότι δε θα παράγουν μαστίχα. Την ίδια συμβολή που έχουν στο ΑΕΠ σε αυτές τις περιοχές οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχει στην περιοχή μας η λειτουργία της ΔΕΗ.

Τι άλλα προβλήματα πιστεύετε ότι θα δημιουργηθούν;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η τηλεθέρμανση, που αυτή τη στιγμή παίρνουμε από τα εργοστάσια που λειτουργούν. Εάν σταματήσουν να λειτουργούν, από πού θα έχουμε θέρμανση;

Η κυβέρνηση έχει προτείνει και ήδη ο ΔΕΣΦΑ έχει κάνει ένα σχέδιο να μας φέρει φυσικό αέριο. Μα και το φυσικό αέριο είναι ορυκτό και διπλασιάζει ή τριπλασιάζει την τιμή του κόστους, στην οποία πουλάνε οι επιχειρήσεις την τηλεθέρμανση σήμερα. Γι’ αυτό έχουμε ζητήσει να κάνουμε έναν αγωγό από την Πτολεμαΐδα 5, που ζητάμε να χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση. Είμαστε σε μία φάση διαπραγμάτευσης γι’ αυτό.

Επιπλέον, η ΔΕΗ δεν έκανε αποκαταστάσεις όλο αυτό το διάστημα, όπως είχε υποχρέωση. Σύμφωνα με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεις, με βάση τις οποίες λειτουργεί, όταν τελειώνει από ένα ορυχείο πρέπει να κάνει αποκατάσταση. Ό,τι δεν έγινε μέσα σε 40 χρόνια θα γίνει σε τέσσερα; Δυστυχώς δεν ακουγόμαστε.

Να σημειώσω, επίσης, ότι ούτε χωράφια δεν μπορεί να καλλιεργήσει κανείς, γιατί όλες τις εκτάσεις τις έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ για να κάνει ορυχεία. Έστω ότι λέμε πως δεχόμαστε την απολιγνιτοποίηση και θα κάνουμε γεωργία και κτηνοτροφία. Πού θα την κάνουμε;

Φοβάμαι ότι παρέλαβα έναν δήμο πρωταγωνιστή και θα παραδώσω μία κοινότητα στον επόμενο δήμαρχο.

Εσείς τι προτείνεται να ισχύσει;

Εμείς λέμε -και είναι ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου- ότι δεν είμαστε κατά της απολιγνιτοποίησης. Είμαστε κατά του χρόνου και του τρόπου με τον οποίο γίνεται. Ζητήσαμε λοιπόν όλο αυτό το σχέδιο να πάει λίγα χρόνια πίσω, όπως, για παράδειγμα, στη Γερμανία, η οποία έχει εξαγγείλει ότι θα το κάνει μέχρι το 2038 και ανοίγει σήμερα καινούργιες λιγνιτικές μονάδες. Γιατί στην περίοδο της κρίσης που ζούμε και του κορωνοϊού το ότι έχουμε φτηνό εγχώριο λιγνίτη είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όλες οι υπόλοιπες λύσεις, είτε είναι ΑΠΕ, είτε είναι φυσικό αέριο, θα εκτοξεύσουν το κόστος παραγωγής, το οποίο θα φτάσει στους καταναλωτές.

Αυτή τη στιγμή δαιμονοποιούμε τον εγχώριο φτηνό λιγνίτη, για να εξυψώσουμε το εισαγόμενο και εξαρτώμενο φυσικό αέριο, που ειρήσθω εν παρόδω θεωρείται ορυκτό και από το 2021 και μετά δεν το χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα για ποιες λύσεις και ποιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιλάμε;

Ζητάμε, λοιπόν, πίστωση χρόνου. Είπαμε να γίνει τουλάχιστον πέντε χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2033, με τη λογική όμως ότι θα ξεκινήσει κι ένα σχέδιο δράσης, πάνω στο οποίο θα κινηθούμε όλοι μαζί. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το υπηρετήσουμε αυτό. Κάναμε ως δήμος δύο μεγάλες ημερίδες με επιστήμονες από το εξωτερικό και την Ελλάδα που μας είπαν πώς πρέπει να γίνει. Εμείς προετοιμαζόμασταν γι’ αυτό, αλλά για το 2050, όχι για 2028 που πρακτικά είναι το 2023.

Ποιες είναι οι δικές προτάσεις για εναλλακτική ανάπτυξη;

Εμείς έχουμε προτάσεις που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του πανεπιστημίου, με την προσέλκυση κάποιων επιχειρήσεων, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει τελικά να βάλει ειδικά φορολογικά κίνητρα στην περιοχή. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επιχειρήσεις κυρίως τεχνολογίας και αιχμής.

Ένα χρόνο τώρα περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις από την κυβέρνηση και δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Αρχικά είχαν πει ότι το master plan θα παρουσιαστεί τον Φλεβάρη, λόγω κορωνοϊού πήγε Ιούνιο και πάλι λόγω πανδημίας πήγε Σεπτέμβριο και λογικά θα πάει τελικά Δεκέμβριο. Δεν έχουμε μία αντιπρόταση από πλευράς κυβέρνησης. Γι’ αυτό λέω ότι είναι βίαιη, άδικη και δυσλειτουργική η προσπάθεια απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Υπάρχουν περιθώρια για τουριστική ανάπτυξη

Στον τομέα του τουρισμού μπορούν να γίνουν τρία πράγματα.

Θα μπορούσε να αναπτυχθεί ο βιομηχανικός τουρισμός. Άνθρωποι να έρχονται να βλέπουν την οικονομική ανάπτυξη, στην οποία η Πτολεμαΐδα προσφέρει 60 χρόνια τώρα, με νεκρούς και καρκινοπαθείς.

Ταυτόχρονα, υπάρχει εξαιρετικός θρησκευτικός τουρισμός, με εκκλησίες που τις επισκέπτεται πολύς κόσμος.

Υπάρχει, επίσης, μαρτυρικός τουρισμός. Έχουμε περιοχές που υπέστησαν τα πάνδεινα από τους Γερμανούς. Μιλάμε για εκατόμβες νεκρών, τις οποίες αξιοποιούμε δημιουργώντας μουσεία και αναδεικνύοντας το θέμα.

Βέβαια, το κατεξοχήν τουριστικό μας προϊόν είναι η Βλάστη, αλλά και η γαστρονομία. Η περιοχή έχει πολλά παραδοσιακά προϊόντα και πάνω από 2.500 βότανα. Το φασκόμηλο και το τσάι της περιοχής μας έχουν άλλη μυρωδιά. Αυτά περνούν και στα τυριά, που έχουν ιδιαίτερη γεύση. Και φυσικά έχουμε και πολύ ωραίο τσίπουρο!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13:1503/12

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό Χωρίς κατηγορία

13:0903/12

Στ. Πέτσας: Επιβεβλημένη η παράταση των υφιστάμενων μέτρων Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:0003/12

Είναι το … κάρμα Αθλητισμός

12:4503/12

Κορωνοϊός: Δις εξαμαρτείν… για ιδιοκτήτρια καφέ – ουζερί Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4503/12

Η Μαρία Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδα ,Πολιτική

12:4003/12

Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

12:3703/12

Πιερία: Το 30% των αστυνομικών θετικό σε τυχαίο έλεγχο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3003/12

Δείτε live την ενημέρωση από τον Στ. Πέτσα Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:3003/12

Ληστεία σε διαγνωστικό κέντρο στα Σπάτα Ελλάδα

12:2103/12

Νέος CIO στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ο Χάρης Μαργαρίτης Ελλάδα ,Οικονομία

12:1503/12

Κορωνοϊός-Λάρισα: Σε καραντίνα 52 τρόφιμοι των φυλακών Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:0003/12

ΣτΕ: Υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους μαθητές Παιδεία ,Σημαντικά ,Υγεία

11:4503/12

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:3003/12

Γεραπετρίτης: Πόσοι θα εμβολιάζονται κάθε μήνα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1503/12

Lockdown: Μετά τις γιορτές ανοίγουν σχολεία και εστίαση Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1203/12

ΕΟΔΥ: Πού διενεργούνται σήμερα drive through test Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

11:0703/12

Κορωνοϊός: Πέθανε γνωστός παθολόγος του Βόλου Κορωνοϊός

11:0003/12

ΑΠΘ: Πρόσκληση στο πρόγραμμα eeRIS για κατανάλωση οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας Θεσσαλονίκη

10:4603/12

Κορωνοϊός: Τρίτος αστυνομικός νεκρός σε 72 ώρες Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4503/12

Τι δείχνουν οι αριθμοί για τους μαθητές με αναπηρία Κοινωνία ,Παιδεία

10:3603/12

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Ο φιλέλληνας ηγέτης και η σχέση του με τον Καραμανλή Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:3003/12

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε βρεφοκομείο – Δέκα κρούσματα κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1903/12

Ωραιόκαστρο: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητών κοντά στα διόδια Θεσσαλονίκη

10:1703/12

Σύψας: Πρέπει να ανοίγει μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:1603/12

Μουστάκας: Γιατί δεν δέχεται παραγγελίες σήμερα Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1503/12

Ποιο lockdown; Ζητούνται κομμώτριες κατ’ οίκον (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1203/12

Οπαδικό επεισόδιο με δύο τραυματίες στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη

10:0003/12

Μήνυμα Ν. Δένδια για τον θάνατο του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν Πολιτική

09:4803/12

Κ. Μητσοτάκης: Από σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο προσβάσιμη από ποτέ Κοινωνία ,Πολιτική ,Πολιτισμός

09:4503/12

Στην Αίγυπτο ο Παναγιωτόπουλος- Επιχείρηση ΜΕΔΟΥΣΑ 10 Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3403/12

Μητσοτάκης για Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της Ελλάδα ,Πολιτική

09:3003/12

Επιχείρηση «Πανάκεια» στη Βρετανία: Πώς θα διανεμηθεί το εμβόλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:1603/12

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δραματικός καταλύτης αλλαγών η πανδημία Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Πολιτική

09:1003/12

Ακρόπολη: Live τα εγκαίνια ανελκυστήρα για ΑμεΑ παρουσία Μητσοτάκη Κοινωνία ,Πολιτική

09:0003/12

Τουρκική αντιπολίτευση: Έλληνας διοικητής και Γερμανία είχαν δίκιο Διεθνή ,Πολιτική

08:4503/12

Έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και το προσωπικό του Παπανικολάου Θεσσαλονίκη

08:3903/12

Καπραβέλος: Με τρόμο ακούμε για άνοιγμα της αγοράς Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

08:3003/12

Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση Κοινωνία

08:2903/12

Στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

08:1503/12

Αργολίδα: Φωτιά σε μονοκατοικία – Δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους Κοινωνία

08:1103/12

Εξαδάκτυλος: Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη Ελλάδα ,Κορωνοϊός

08:0003/12

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Coursera: Παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

07:4503/12

Λ.Μπακούρας: Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και οι κατακτήσεις του 2020 Ενέργεια ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3003/12

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:1503/12

Δράμα: Δίχως φωτισμένα καραβάκια θα εορτάσει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

07:0503/12

Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

07:0003/12

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

00:0803/12

Γαλλία: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εστέν Διεθνή ,Σημαντικά

23:5502/12

Ντ. Τραμπ: “Τα ΜΜΕ βιάστηκαν να χρίσουν πρόεδρο τον Μπάιντεν” Διεθνή

23:5002/12

Με έμφαση στην ενίσχυση του επιχειρείν ο προϋπολογισμός της Διοίκησης Ζέρβα για το νέο ... Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:4602/12

Ηλ. Μόσιαλος: Γιατί ο ΕΜΑ δεν αποφασίζει νωρίτερα για το εμβόλιο; Ελλάδα ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

23:4002/12

Πορτογαλία: Θετική στον κορωνοϊό η επικεφαλής της υγειονομικής αρχής Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3002/12

Γιατροί Νοσοκομείου Κιλκίς: «Εκτός από τον κορωνοϊό παλεύουμε και με την ανακρίβεια» Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

23:2502/12

Κύπρος – Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι και 292 κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2002/12

Νέα Ζηλανδία: Κήρυξε κατάσταση «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» Διεθνή ,Περιβάλλον

23:1002/12

Μ. Βρετανία: Ο Μ. Τζόνσον θα εμβολιαστεί live για να πείσει τους αρνητές Διεθνή

23:0102/12

Αγ. Μέρκελ: Lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:0002/12

Superleague 1: «Αέρας» πέρασε ο Άρης από τη Λάρισα – Τα αποτελέσματα Αθλητισμός

22:5502/12

Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το κόστος των covid test Βουλή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

22:5002/12

Ν. Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με την ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας Βαλκάνια ,Ελλάδα ,Πολιτική

22:5002/12

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

22:4502/12

Κοντοζαμάνης: Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας Πολιτική

22:4002/12

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΚΕ Αγροτικά ,Πολιτική

22:3602/12

Τουρκία – Κορωνοϊός: Ρεκόρ θυμάτων για δέκατη συνεχόμενη μέρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3502/12

ΥΠΕΝ: Το target model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών Πολιτική

22:3002/12

Γερμανία: Ξεπέρασαν το 1 εκ. τα κρούσματα -17.123 θάνατοι Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

22:2602/12

Ζάκυνθος: Πολλά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελλάδα

22:2502/12

Σταϊκούρας: Ενεργούμε γρήγορα και μεθοδικά για την κοινωνία και την οικονομία Οικονομία ,Πολιτική

22:2002/12

Δ. Νέας Προποντίδας: Τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες από το ΙΣΝ Δήμοι ,Κοινωνία

22:1602/12

Drive through rapid test από τον ΕΟΔΥ – 22 κρούσματα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:1002/12

ΕΕΚΕ: Μέτρα ανακούφισης για δανειολήπτες και οφειλέτες που πλήττονται από την πανδημία Κοινωνία

22:0002/12

Τσιάρας για δανειολήπτες του Ν. Κατσέλη: Αιτηθείτε επαναπροσδιορισμό Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

21:5502/12

Κ. Μητσοτάκης: Κλειστά σχολεία για όσο μας πουν οι ειδικοί Κορωνοϊός ,Πολιτική

21:5202/12

Πέντε προσαγωγές για τις μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

21:5002/12

Μπάιντεν: Δεν καταργούμε τη συμφωνία με Κίνα για το διμερές εμπόριο Διεθνή

21:4002/12

«Ascos Case»: Το χειροποίητο κουτί υπολογιστή ενός 20χρονου Κοινωνία ,Περιβάλλον ,Τεχνολογία

21:3002/12

Λέσβος: Εντοπίστηκε νεκρή μία αγνοούμενη από το ναυάγιο με μετανάστες Ελλάδα

21:2902/12

Δημοσκόπηση: Στο 17% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Κορωνοϊός ,Πολιτική

21:2002/12

Γώγος: Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1102/12

Μητσοτάκης: Η πανδημία καταλύτης αλλαγών για την οικονομία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

21:1002/12

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Ο πιο βαρύς απολογισμός από τον Απρίλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:0902/12

Τώρα-Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επικαιρότητα

21:0502/12

Θεσ/νίκη: 20η νύχτα με απαγόρευση κυκλοφορίας (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

21:0002/12

Μεγάλη διεθνής επιχείρηση ενάντια στη μεταφορά παράνομου χρήματος Κοινωνία

20:5002/12

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τις εκδηλώσεις της Πολιούχου της Δράμας Αγ. Βαρβάρας Κοινωνία

20:4702/12

Μπουρλά: Προσοχή στο A’ εξάμηνο διάθεσης του εμβολίου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

20:4002/12

Χρυσοχοΐδης από Βόλο: Γιορτές χωρίς μετακινήσεις, ευχές χωρίς συναναστροφές Πολιτική

20:3602/12

Μητσοτάκης: Κλειστά τα μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια Πολιτική

20:3502/12

Κορωνοϊός: Κατέληξε και δεύτερος αστυνομικός – Τι λένε οι Ενώσεις Πέλλας, Ροδόπης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

20:3002/12

Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

20:2502/12

Σταϊκούρας: Τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας Οικονομία

20:2002/12

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ενισχύονται οι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ