Δήμαρχος Κοζάνης: Ορατές και σκληρές οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης

Δήμαρχος Κοζάνης: Ορατές και σκληρές οι επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης
Φωτεινή Στεφανοπούλου

Την εκτίμηση ότι ο Δήμος Κοζάνης βιώνει ήδη τις σκληρές επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης εκφράζει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας, Λάζαρος Μαλούτας.

Σε συνέντευξή του του GRTimes.gr στο πλαίσιο του αφιερώματος στη σχεδιαζόμενη απολιγνιτοποίηση ο δήμαρχος επισημαίνει ότι το κλείσιμο και υπολειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της περιοχής έχει ήδη συρρικνώσει την τοπική οικονομία κι έχει μειώσει τις θέσεις εργασίας.

Ο κ. Μαλούτας επισημαίνει ότι είναι εξαιρετικά στενά τα χρονικά περιθώρια για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο και τονίζει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι σε άμεση συνάρτηση με τις χρηματοδοτήσεις και μια σειρά αποφάσεων που θα διευκολύνουν τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Θεωρείτε ότι η απολιγνιτοποίηση γίνεται πρόωρα;

Πρόωρη δεν είναι. Απλώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό.

Οι εξελίξεις από μόνες τους ήταν δύσκολες. Το 2019 χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως διοικητικό μέτρο για τη λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και τον περιορισμό της λιγνιτικής δραστηριότητας, η συνεισφορά του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο ήταν μόλις 25%. Ήταν, δηλαδή, στην τρίτη θέση, με πρώτο το φυσικό αέριο, ενώ τον πέρασαν και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες.

Το 2020, μεσούσης και της κρίσης του κορωνοϊού που είχε ως συνέπεια τη μεγάλη πτώση της ζήτησης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η συνεισφορά του λιγνίτη θα είναι γύρω στο 15%, μπορεί και λιγότερο.

Έβαλε οριστικό λουκέτο ο ΑΗΣ Αμυνταίου λόγω των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη έχουν κλείσει δύο μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς για τους ίδιους λόγους. Τέλος του χρόνου κλείνουν οι άλλες δύο μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς, επίσης για λόγους που έχουν να κάνουν με τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην ΕΕ.

Παρόλα αυτά, αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά μικρό. Το λέω με την έννοια ότι σήμερα στα όρια του Δήμου Κοζάνης λειτουργούν επτά μονάδες, οι πέντε του Αγίου Δημητρίου και οι δύο του ΑΗΣ Καρδιάς. Η απολιγνιτοποίηση σημαίνει αλλαγή όλου του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής. Ωστόσο, είναι προφανές ότι σε 3 με 3,5 χρόνια δεν μπορείς να αλλάξεις το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Είναι εξαιρετικά μικρά τα χρονικά περιθώρια.

Λόγω των κανονισμών και των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων που ισχύουν σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς ενέργειας, δεν ήταν δυνατόν να λειτουργούν όλες οι μονάδες με τη σημερινή μορφή τους. Κάποιες όμως, όπως ο Άγιος Δημήτριος 5 και ο Άγιος Δημήτριος 3 ή 4 θα μπορούσαν να πάνε πέρα από το 2023, ώστε να διευκολύνουν και να είναι πιο ομαλή αυτή η μεταβατική περίοδος.

Τι επιπτώσεις θα έχει στον δικό σας δήμο;

Οι επιπτώσεις είναι όχι μόνο από σήμερα, αλλά τα τελευταία χρόνια, ορατές και σκληρές. Η περιοχή συρρικνώνεται οικονομικά και πληθυσμιακά.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ σήμερα δεν έχουν καμία συνέπεια, με την έννοια ότι είτε συνταξιοδοτούνται, είτε αλλάζουν πόστο εργασίας. Μέχρι να φύγουν οι μονάδες κανένας από αυτούς δεν θα χάσει τη θέση εργασίας του.

Όμως, δεν γίνονται νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι οι έκτακτοι, οι εργολαβικοί, οι πενταμηνίτες ή διμηνίτες, αυτοί σχεδόν κόβονται με το μαχαίρι. Επιπλέον, μια σειρά από επαγγελματίες που δούλευαν στην εξόρυξη του λιγνίτη ή στη μεταφορά της τέφρας, κυρίως μεταφορείς και με χωματουργικά μηχανήματα, δέχονται ένα ισχυρότατο πλήγμα. Και βέβαια όλη η αγορά της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας που στηριζόταν και παρείχε υπηρεσίες στη ΔΕΗ, όταν πέφτει τόσο πολύ η δραστηριότητα, συρρικνώνεται. Αυτό όλο έχει ως συνέπεια απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι νέοι άνθρωποι αρχίζουν φεύγουν από την περιοχή και να αναζητούν αλλού εργασία. Η στατιστική κάνει τις απογραφές κάθε δέκα χρόνια. Η τελευταία απογραφή έγινε το 2011 και η επόμενη θα γίνει το 2021. Ενδιάμεσα κάνει εκτιμήσεις πληθυσμού σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων. Από το 2011 μέχρι το 2018 από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης «έλειψε» ένα χωριό 10.000 κατοίκων. Άρα η περιοχή ήδη το πληρώνει με την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Εσείς τι προτείνετε σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα;

Το χρονοδιάγραμμα συναρτάται με διάφορα πράγματα, όπως το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν εξελίσσεται τόσο ευνοϊκά όσο φανταζόταν η κυβέρνηση. Γιατί το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, το νέο ΕΣΠΑ, το ειδικό πρόγραμμα που ψήφισε η Ευρωπαϊκή Ένωση όλα πάνε πίσω. Ήδη το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης έχει μειωθεί. Χάσαμε ένα δισεκατομμύριο από αυτήν την ιστορία.

Όλα τα χρονοδιαγράμματα εξαρτώνται από το πώς θα «τρέξουν» οι χρηματοδοτήσεις και μια σειρά από αποφάσεις, έτσι ώστε να δούμε σε ποιο βαθμό είναι ρεαλιστικό. Πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχή. Θέλουμε λοιπόν να διαμορφώσουμε ένα άλλο τοπίο με αναπτυξιακό νόμο, με ειδικές φοροαπαλλαγές κλπ. Πότε θα γίνει αυτό;

Έχει αρχίσει να εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον, όμως όλοι περιμένουν το νέο πλαίσιο κινήτρων. Σήμερα η περιοχή μας έχει δυσμενέστερο πλαίσιο χρηματοδοτήσεων από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες κανείς δε θα έρθει να επενδύσει. Πότε θα γίνει το πλαίσιο κινήτρων για επενδύσεις;

Από όλα αυτά τα δεδομένα πηγάζει η αίσθησή μας -μπορείτε να την πείτε και βεβαιότητα- ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό.

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα;

Εμείς είμαστε ίσως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας, που ενόψει της κατάρτισης του μάστερ πλαν από την κυβέρνηση, το οποίο υποτίθεται ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να το ξαναδούμε και να επανέλθουμε, διατυπώσαμε μία ολοκληρωμένη -κατά τη γνώμη μας- και εξαιρετικά τεκμηριωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα.

Η πρόταση διαρθρώνεται σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος αφορά σε μία σειρά από δράσεις οι οποίες αφορούν στον εξωαστικό χώρο και όλο τον ενεργειακό άξονα από την Κοζάνη μέχρι τη Φλώρινα. Αυτές σχετίζονται με επενδύσεις, μέτρα για να γίνει πιο ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον, την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει η ΔΕΗ προς την περιοχή με τις αποκαταστάσεις των εδαφών, με την ολοκλήρωση κατασκευής μεγάλων έργων υποδομής, όπως η διασύνδεση η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα με την Εγνατία προς τα Σκόπια, δηλαδή το Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα – Νίκη, και με την ολοκλήρωση της βιομηχανικής περιοχής.

Ο δεύτερος άξονας αφορά προτάσεις που σχετίζονται κυρίως με τον αστικό ιστό της πόλης και διεκδικήσεις που θα κάνουν ελκυστική την περιοχή για τους κατοίκους, ώστε να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τους νέους ανθρώπους και να προσελκύσουμε νέους. Για παράδειγμα, τη διεκδίκηση του να γίνει ένα νέο νοσοκομείο στον κόμβο της Εγνατίας, γιατί η περιοχή μας υγειονομικά υστερεί σε σχέση με άλλες περιφέρειες και με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα αναπλάσεων.

Ο τρίτος άξονας αφορά στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πακέτου ιδεών γύρω από την ταυτότητα της περιοχής. Η περιοχή είχε στο παρελθόν –κι αυτό θέλουμε να το ενισχύσουμε- μία ταυτότητα γύρω από την ενέργεια, την τεχνολογία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ήδη έχουμε μια σειρά εγκαταστάσεις με τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε δημιουργήσει ένα Μουσείο Τεχνολογίας, ενώ σχεδιάζουμε μία ενεργειακή κατασκήνωση και υποδομές και δομές που θα ενσωματώνουν τεχνολογίες ΑΠΕ και ψηφιακές τεχνολογίες, ώστε όλα αυτά μαζί να αποτελέσουν τη νέα ταυτότητα του τόπου μας για την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού;

Συνηθίζω να λέω ότι η περιοχή μας δε θα αποκτήσει ποτέ θάλασσα, ούτε και… Παρθενώνα, δηλαδή ένα μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας. Όμως μπορεί να γίνει προορισμός για διάφορα μικρότερα πράγματα. Δηλαδή όλη η Δυτική Μακεδονία έχει έναν εξαιρετικό πλούτο στο γλυκό νερό. Έχει το 65% των γλυκών νερών της χώρας.

Από την άλλη έχουμε στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν τον βιομηχανικό τουρισμό, στοιχεία που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, έχουμε τη γαστρονομία, ορειβατικές διαδρομές, εκκλησιαστικό τουρισμό. Στην Κοζάνη έχουμε μια ιστορική βιβλιοθήκη και τώρα ολοκληρώνουμε και το Μουσείο της, που θα περιλαμβάνει σπάνια αντικείμενα, όπως ένα από τα 40 σωζόμενα αυθεντικά αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα και τον δεύτερο στον κόσμο Άτλαντα του Άνθιμου Γαζή, το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης.

Και φυσικά, διατηρούμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Αποκριάς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Έχουμε λοιπόν στοιχεία, τα οποία πρέπει να συγκεντρώσουμε, για να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20:4026/10

Γεωργιάδης: Οι υπαίτιοι θα πληρώσουν ακριβά την ασυνειδησία τους Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

20:3426/10

Φωτιά σε εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3026/10

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από ένα εκατ. θάνατοι παγκοσμίως Κορωνοϊός

20:2026/10

Ινδία-Covid-19: 480 θάνατοι σε 24 ώρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:1526/10

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ αύριο στην Αθήνα Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

20:1426/10

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο νέος πτωχευτικός κώδικας Πολιτική ,Σημαντικά

20:1126/10

Η Ελλάδα ακύρωσε τη Navtex στο Μυρτώο Πέλαγος την 29η Οκτωβρίου Ελλάδα ,Πολιτική

20:1026/10

Χαράτσι στα πλαστικά ποτήρια- Χρησιμοποίησε το δικό σου ποτήρι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιβάλλον

20:0026/10

Άντρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του Κοινωνία

20:0026/10

Λάρισα: Κλείνουν τα σχολικά γυμναστήρια για εξωσχολικές δραστηριότητες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

19:5826/10

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν θέλοντας να κάνει… πικ νικ στα Βαρώσια! Διεθνή ,Πολιτική

19:4026/10

Κορωνοϊος-Εμβόλιο Sputnik-V: Χωρίς παρενέργειες το 85% Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:3826/10

Τραγωδία στο Λουτράκι: Αυτοκτόνησε γνωστός επιχειρηματίας Ελλάδα

19:3526/10

Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε η μητέρα που μαχαίρωσε ο γιος της Ελλάδα

19:3026/10

Λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της Γουχάν έχει αντισώματα Διεθνή ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

19:2026/10

Δύο νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Ηλεία Κοινωνία

19:1926/10

Κορωνοϊός: Στην κορυφή του χάρτη η Αττική – Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:1626/10

Φοβερό μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

19:1026/10

Σε λειτουργία η εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» Κοινωνία

19:0026/10

Κυκλοφορεί το βιβλίο-οδηγός για όσους ταλαιπωρούνται από σκολίωση Ελλάδα

18:5026/10

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μόνο με ραντεβού η λειτουργία των ΚΕΠ Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

18:4526/10

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ με σποτάκι για τον Πτωχευτικό Νόμο-Αντίδραση Πέτσα (VIDEO) Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

18:4026/10

Μητσοτάκης σε Λαβρόφ: Ταραξίας με θρησκευτικό μανδύα η Τουρκία Πολιτική ,Σημαντικά

18:3126/10

Κορωνοϊός: 715 κρούσματα σήμερα – 7 νέοι θάνατοι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:3026/10

Προκήρυξη για 258 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης Όπλων-Σωμάτων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

18:2426/10

Ανατροπή στο φονικό των Χανίων – Νεκρός και ο 82χρονος Ελλάδα ,Σημαντικά

18:2026/10

Έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού και Χανίων- Κατασχέσεις αντικειμένων Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1026/10

Λαβρόφ: Τα προβλήματα επιλύονται βάσει του διεθνούς δικαίου Πολιτική

18:0026/10

Κορωνοϊός: Πόσο επηρεάζει η χρήση της ασπιρίνης Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

17:5626/10

ΧΑΑ: Βουτιά των τραπεζικών μετοχών- Ο Γενικός κάτω από τις 600 Ελλάδα ,Οικονομία

17:5026/10

Ηράκλειο: Συνάντηση Λαμπρινού με τον Υφ. Τουρισμού Μανόλη Κόνσολα Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4026/10

Ρωσία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η χώρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:3026/10

Προκήρυξη για 160 οπλίτες βραχείας ανακατάταξης Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδα ,Κοινωνία

17:2026/10

Δίκη ΧΑ: Μεγαλύτερες ποινές ζητούν τα θύματα Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1826/10

Συναγερμός στο Ηράκλειο: Επιτέθηκαν με μαχαίρι κατά δύο γυναικών Ελλάδα ,Κοινωνία

17:1026/10

Πάτρα: Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Κοινωνία

17:0026/10

Αυγενάκης: Χάος και πάρτι παρανομίας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό (VIDEO) Αθλητισμός ,Πολιτική

16:5026/10

Έκκληση Βεργίδη στους πολίτες του Κιλκίς: Τηρείστε πιστά τα μέτρα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:4626/10

Τουρκία: Ακύρωση της Navtex για την 28η Οκτωβρίου Διεθνή ,Σημαντικά

16:4026/10

BENETH: Κλείνει πέντε καταστήματα στην Αττική Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

16:4026/10

Θεσσαλονίκη: 10 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή περίθαλψης παιδιών Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κορωνοϊός

16:3026/10

Ηλιόπουλος: Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός της ΝΔ να περάσει ο πτωχευτικός στα κρυφά Ελλάδα ,Πολιτική

16:2126/10

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση οδηγεί σε αναγκαστική πτώχευση νοικοκυριά και μικρομεσαίες (VIDEO) Πολιτική

16:2026/10

Τραμπ: Για την αύξηση των κρουσμάτων φταίνε τα τεστ και τα ΜΜΕ Διεθνή

16:1826/10

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη: Συζήτηση για Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

16:1026/10

Σταϊκούρας: Δόθηκαν 7 δισ. ευρώ μέσω Επιστρεπτέας Προκαταβολής Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

16:0326/10

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

16:0026/10

Ιωάννινα – Κορωνοϊός: Άμεσος ο κίνδυνος για υπαγωγή στην κατηγορία «4» Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Περιφέρειες

16:0026/10

Χανιά: Silver Alert για τον σύντροφο της 80χρονης που βρέθηκε στραγγαλισμένη Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5026/10

Ν. Μηταράκης: Μείωση κατά 96% των μεταναστευτικών ροών στο τελευταίο εξάμηνο Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:4026/10

Προϋπολογισμός: Έλλειμμα 7 δισ. ευρώ στο 9μηνο έφερε ο Covid Οικονομία

15:3026/10

Τζιτζικώστας: Ενωμένοι θα βγούμε και πάλι νικητές Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

15:2026/10

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον νέο πρέσβη της Ινδίας Πολιτική

15:1326/10

Στη Θεσσαλονίκη η ΠτΔ: Φωτορεπόρτερ κατέβασαν τις φωτογραφικές μηχανές Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

15:1026/10

Πέτσας: Πολύ σημαντικές οι επόμενες 48 ώρες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:0026/10

Κορωνοϊός: Περισσότεροι από 49.200 έλεγχοι για τήρηση μέτρων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:5926/10

Β. Κανελλόπουλος: Είναι δυστύχημα αυτό που συμβαίνει! (ΗΧΗΤΙΚΟ) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:5426/10

Ερντογάν: Ψυχωτικός ο Μακρόν- Μποϊκοτάζ σε Γαλλία Διεθνή ,Σημαντικά

14:4026/10

Τουρκικά F-16 πάνω από τους Ανθρωποφάγους Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3926/10

Δένδιας σε Λαβρόφ: Η Τουρκία έχει καταστεί ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών Πολιτική

14:3726/10

Λεοντιάδης: Έως 70% η μείωση τζίρου στα ταξί (ΗΧΗΤΙΚΟ) Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:3526/10

Σακελλαροπούλου: Δεν απεμπολούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

14:3026/10

Ν. Κεραμέως: Ενθαρρύνουμε τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα Παιδεία ,Πολιτική

14:2726/10

Δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για την απώλεια του Χάρη Καρατζά Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

14:2626/10

Καράογλου: Οι ημέρες είναι κρίσιμες και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

14:2326/10

Tρ. Πειραιώς: Στηρίζει HEMEXPO και ναυτιλιακή βιομηχανία Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Ναυτιλία

14:1926/10

Ζέρβας: Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν νικηφόρους αγώνες Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:1826/10

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει Κοινωνία ,Σημαντικά

14:1426/10

Καλαφάτης: Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

14:1026/10

Τα «Χρόνια πολλά» του Ν. Χαρδαλιά στην κόρη του Πολιτική

14:0726/10

Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0526/10

Σακελλαροπούλου από Θεσ/νίκη: Έκκληση στους νέους για κοινωνική ευθύνη Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:0026/10

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι την Παρασκευή (30/10) η πληρωμή πρώτης και δεύτερης δόσης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

13:5726/10

Δείτε LIVE την συνέντευξη τύπου του Λ. Αυγενάκη Αθλητισμός ,Πολιτική

13:4526/10

Μόσιαλος: Είμαστε ήδη σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:3426/10

Οι νέες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα των χώρων εστίασης Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

13:3126/10

Άφιξη της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στον Άγιο Δημήτριο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

13:3126/10

Θετικός στον κορωνοϊό βουλευτής της ΝΔ Κόμματα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:3026/10

Στοίχημα: Με το 1.83 της Τότεναμ και γκολ διπλασιασμού Αθλητισμός

13:2326/10

Αλ. Χρυσάφης: Εισαγόμενη η διασπορά covid στις Σέρρες (ΗΧΗΤΙΚΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

13:2026/10

Πέτσας: Ταραξίας η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο Πολιτική

13:1526/10

Λινού: Σε οκτώ μέρες θα έχουμε διπλάσια κρούσματα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:0926/10

Κορωνοϊός: Έξι κρούσματα στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας – Τεστ σε όλους εργαζόμενους Ελλάδα ,Κορωνοϊός

13:0026/10

Συλλυπητήριο μήνυμα ΝΔ για τον Χ. Καρατζά Πολιτική

12:4526/10

Δερμιτζάκης: Φοβάμαι ότι μπορεί να μάς ξεφύγει ο ιός Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4226/10

Mega Insurance & Lux Actuaries: Ολοκληρωμένο φάσμα ασφαλιστικών και αναλογιστικών ... Επιχειρήσεις

12:4026/10

Θεσσαλονίκη: Πολεμικό πλοίο στον Θερμαϊκό Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

12:3026/10

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον Στ. Πέτσα Πολιτική

12:3026/10

Σοκάρει ασθενής covid: Αισθάνθηκα ότι με πάνε στη Σπιναλόγκα! Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

12:2226/10

Σαρηγιάννης: Πρόβλεψη για 4.000 κρούσματα ημερησίως στο τέλος του έτους Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:1926/10

FS- ΤΡΑΙΝΟΣΕ φέρνουν και στην Ελλάδα τα ‘frecciarossa 1000’ Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

12:1526/10

Μήνυμα Ν. Δένδια για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης Πολιτική

12:0026/10

Κορωνοϊός: Θετικότατα μηνύματα από το πειραματικό εμβόλιο της Οξφόρδης Επιστήμη ,Κορωνοϊός

11:5826/10

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί μέσα σε 24 ώρες Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:4526/10

Δίκη ΧΑ: Οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών ζητούν έφεση κατά της απόφασης Ελλάδα

11:3026/10

ΔΕΗ: Λήγει η προθεσμία για το κοινωνικό τιμολόγιο – Πως θα κάνετε αίτηση Ελλάδα ,Ενέργεια ,Κοινωνία

11:1926/10

Αγ. Δημήτριος: Βγήκε η Θεία Κοινωνία στο… προαύλιο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1526/10

ΠΑΟΚ: Ανησυχία για το παιχνίδι στη Γρανάδα που πλήττεται από την πανδημία Αθλητισμός

11:1026/10

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα Οικονομία

11:0326/10

Βατόπουλος: Σε 10 με 15 ημέρες κρίνονται τα νέα μέτρα Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

11:0026/10

Πέθανε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής Τόμας Όπερμαν Διεθνή ,ΕΕ

11:0026/10

Τσάι «μοιράζει» ο Ερντογάν σε πολίτες Διεθνή

10:4526/10

Θα χάσει, αλλά μπορεί να σκοράρει! Αθλητισμός

10:3126/10

Θεσσαλονίκη: Δείτε εικόνα από τον ΙΝ Αγ. Δημητρίου (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:3026/10

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν δεσμεύονται ξανά για ανθρωπιστική εκεχειρία από σήμερα Διεθνή

10:2026/10

Θεσ/νίκη: Στον Άγιο Δημήτριο ο μητροπολίτης Άνθιμος (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:1526/10

Κρούσμα κορωνοϊού σε κολυμβητήριο στα Ιωάννινα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1126/10

Κορωνοϊός: Κατέληξε 82χρονος στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:0026/10

Γερμανία – Κορωνοϊός: Μεγάλος και πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα Χωρίς κατηγορία

09:4526/10

Δικηγόρος Χ. Παππά: Δεν έχω γνώση πού βρίσκεται Πολιτική

09:4226/10

Συνωστισμός έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:3026/10

Λαβρόφ: Κυριαρχικό δικαίωμα των κρατών τα 12 ναυτικά μίλια Διεθνή ,Σημαντικά

09:2426/10

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

09:1526/10

Κορωνοϊός: Δωρεάν τεστ στο Περιστέρι Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0026/10

Μητσοτάκης: Συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ισραήλ Πολιτική

08:4526/10

Παγώνη: Πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός κρουσμάτων από την πραγματικότητα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4026/10

Θεσ/νίκη: Κοσμοσυρροή πιστών στον Αγ. Δημήτριο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:2026/10

Σήμερα η δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκη

08:1226/10

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 300 σχολεία ή τμήματα κλειστά Κορωνοϊός ,Παιδεία

08:0526/10

Αποδράσεις στη φύση: 3 + 1 διαδρομές σε βουνό και θάλασσα (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times

08:0126/10

Εξαφάνιση 72χρονου από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:5626/10

Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:5026/10

Κτήμα Κωνσταντάρα: Βιολογικά κρασιά με bouquet επιτυχίας Αγροτική Οικονομία ,Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις

07:3526/10

Δημήτρια: Η πορεία του θεσμού στη Θεσσαλονίκη από τον 4ο αιώνα μέχρι σήμερα Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:2026/10

Θεσ/νίκη: Για ποια καταστήματα ισχύει η σημερινή αργία Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1726/10

Covid: Στο ΑΧΕΠΑ 7 ηλικιωμένοι από γηροκομείο των Σερρών Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

07:1526/10

Ύπνος: Ποια τα οφέλη και ποιες οι ώρες που προτείνονται για την παιδική ηλικία; Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

07:0026/10

O καιρός σήμερα, Δευτέρα Ελλάδα ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ