Ανανέωση της πεντηκονταετούς αδελφοποίησης των ΕΒΕ Πειραιώς και Αμμοχώστου

Ανανέωση της πεντηκονταετούς αδελφοποίησης των ΕΒΕ Πειραιώς και Αμμοχώστου

Η δημιουργία ενός γραφείου, στο Ε.Β.Ε. Πειραιώς, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως βάση τους στον Πειραιά τα μέλη του Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, στην ειδική κοινή συνεδρίαση των Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου και Πειραιά, στη Λευκωσία.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τόσο ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., όσο και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου, κ. Αυγουστίνος Παπαθωμάς, αναφέρθηκαν στην πολυετή συνεργασία των δύο επιμελητηρίων, που απορρέει από την ιστορική αδελφοποίηση των δύο Ε.Β.Ε. προ πεντηκονταετίας, αλλά και της επικαιροποίησής του, που συνετελέσθη παρουσία των Υπουργών Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Νατάσσα Πηλείδου, και Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η επέκταση της συνεργασίας επισφραγίστηκε με κοινή απόφαση για τη διεξαγωγή κοινού οικονομικού συνεδρίου στην Κύπρο, τον Μάϊο του επόμενου έτους. Και οι δύο Υπουργοί, αλλά και οι δύο Πρόεδροι, πέραν της ιστορικής αναδρομής, αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των δύο επιμελητηρίων η οποία είναι πολυεπίπεδη.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του Μ. Κεφαλογιάννη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το θέμα των προσπαθειών της Τουρκίας να καταστρατηγήσει συμφωνίες και ψηφίσματα που υπάρχουν και τα οποία αναφέρονται στο καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Στην εκδήλωση, αντηλλάγησαν αναμνηστικά εκατέρωθεν και συνυπογράφθηκε από τους Προέδρους η ανανέωση της διακήρυξης της συνεργασίας των δύο επιμελητηρίων.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ, Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΣΤO Ε.Β.Ε. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 30/11 – 1/12/21

Κυρίες και κύριοι, Αδέλφια μας,

Θα ήταν ίσως πλεονασμός να αναφέρω το άριστο επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου και του Ε.Β.Ε. Πειραιώς στη διαδρομή της πεντηκονταετούς σχέσης των δύο Ε.Β.Ε., την επέτειο της οποίας συνεορτάζουμε σήμερα. Ωστόσο, δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι, με τον σημερινό εορτασμό, ουσιαστικά, ατενίζουμε μαζί την απαρχή του ορίζοντα της επόμενης πεντηκονταετίας. Και τον ατενίζουμε με αισιοδοξία σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, στοχεύοντας πάντα στην ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων και στη διεύρυνση συναλλαγών στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, αλλά και, παράλληλα, στη συνέχιση της καλλιέργειας των σχέσεων των δύο πόλεων σε πολιτιστικό επίπεδο.

Η επέτειος του εορτασμού για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας του Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου με το Ε.Β.Ε. Πειραιώς, μας βρίσκει ενώπιον σημαντικών γεγονότων στο πέταλο της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και εν μέσω των διαρκών απειλών για την ειρήνη. Ιστορικά, το αδελφό Επιμελητήριο του Πειραιά συμπαραστάθηκε και στήριξε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, αμέσως μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό και την προσφυγοποίησή του, τόσο οικονομικά, όσο και σε άλλες περιπτώσεις βοήθειας που του ζητήθηκε και με την προώθηση του κυπριακού προβλήματος, πραγματοποιώντας διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης των ξένων Επιμελητηρίων και άλλων οργανισμών, ζητώντας την υποστήριξή τους.

Σήμερα το Ε.Β.Ε. Πειραιώς είναι και πάλι έτοιμο να υποστηρίξει το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, το οποίο παραμένει ζωντανό και δραστήριο, με πρωταρχικό πάντα στόχο την εγκατάσταση στην έδρα του και την περιοχή ευθύνης του. Όραμά μας είναι η διοργάνωση ενός Οικονομικού Συνεδρίου με διευρυμένη ατζέντα, για την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργιών, αλλά και την προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων Ελληνικών και Κυπριακών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας των δύο χώρων, με τις ναυτιλιακές δραστηριότητες να «ηγούνται» των εν λόγω δραστηριοτήτων, με αιχμή την σε εξέλιξη ευρισκόμενη, εκ νέου, προσπάθεια ανάπτυξης ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.

Σήμερα υπάρχει μια πλειάδα πεδίων ανάπτυξης δράσεων κοινού ενδιαφέροντος αλλά και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Το Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου ήταν, είναι και θα είναι, ένα από τα ζωντανά και δραστήρια κύτταρα του Κυπριακού επιχειρείν. Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία του αδελφού Επιμελητηρίου, πρωτίστως εκείνες που σχετίζονται με την προάσπιση των συμφερόντων του Κυπριακού επιχειρείν και καταδικάζουμε, με εμφαντικό τρόπο, τις τουρκικές προκλήσεις που επιχειρούν να αλλάξουν το στάτους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, επαναλαμβάνω, συγκινησιακά φορτισμένος, ότι είναι ιδιαίτερη χαρά μου που τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Αμμοχώστου και του Πειραιά γιορτάζουν φέτος την 50η επέτειο αδελφοποίησης των δύο επιμελητηρίων και εύχομαι, είτε εμείς, είτε οι επιχειρηματικοί και επιμελητηριακοί διάδοχοί μας, να ξαναβρεθούν σύντομα στην Αμμόχωστο για να γιορτάσουν την απαλλαγή της Κύπρου, της μοναδικής χώρας στην ΕΕ υπό κατοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

50 θέσεις εργασίας μόνιμων διορισμών σε Εθνικό Τυπογραφείο και Τράπεζα Ελλάδος

Τριπλασιασμός στο Βέλγιο, σκοράρουν και οι δύο στο ντέρμπι του Λίβερπουλ

Οικονόμου: Υπάρχει έντονο μένος στο πρόσωπο του πρωθυπουργού (VIDEO) 

Βατόπουλος: Θα φανεί εκ του αποτελέσματος αν επιτύχει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (VIDEO)  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top