Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Τελευταία συνάντηση με τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος “ Smart Farming 4.0 All ”

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Τελευταία συνάντηση με τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος “ Smart Farming 4.0 All ”

Πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2021 στην Λεμεσό της Κύπρου, η τελευταία συνάντηση των εταίρων καθώς και η τελετή λήξης του προγράμματος «Smart Farming 4.0 All» που συμμετέχει το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής ως ένας από τους έξι φορείς που στελεχώνουν την ομάδα των εταίρων και βρίσκονται στη Βουλγαρία, την Τουρκία, στην Ρουμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ομάδα του έργου ανέπτυξε και τελειοποίησε το Εγχειρίδιο Smart Farming 4.0 All, και συντόνισε δραστηριότητες για την ανάπτυξη του Επαγγελματικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Smart Farming 4.0 All. Η παράδοση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος δοκιμάστηκε από Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης στην προηγούμενη συνάντηση των εταίρων, στη Σόφια, το Φθινόπωρο του 2021.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα και εντός του μηνός Νοεμβρίου, προγραμματίζεται εκδήλωση – ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία του εγχειριδίου καθώς και τα αποτελέσματα του προγράμματος που θα αφορούν βασικά θέματα και τις νέες μεθόδους για την υδροπονία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταίροι του έργου, που είναι:

Ίδρυμα Via Pontica, Βουλγαρία
OECON GROUP ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, Βουλγαρία
DECAPLUS BUISINESS SERVICES, Κύπρος
FUNDATIA SATEAN, Ρουμανία
HAKAN KANSO, Τουρκία
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, Ελλάδα

στο πλαίσιο του έργου «Smart Farming 4.0 All», συνεργάστηκαν για να κάνουν μια εκτεταμένη έρευνα, που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα εγχειρίδιο έξυπνης γεωργίας και να το διαδώσουν ελεύθερα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της γεωργίας.

Το έργο θα έχει ευρύτατο αντίκτυπο και όφελος σε διάφορους τομείς και σε χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Θα επικεντρωθεί σε έξυπνες μεθόδους καλλιέργειας, όπως η υδροβιομηχανία – η καλλιέργεια ψαριών και φυτών μαζί σε ένα οικοδομημένο, ανακυκλωμένο οικοσύστημα, που χρησιμοποιεί φυσικά βακτήρια από τα απόβλητα ψαριών για να παράγει θρεπτικά συστατικά για τα φυτά. Αυτό περιλαμβάνει μια φιλική προς το περιβάλλον φυσική μέθοδο για την καλλιέργεια τροφίμων, που χρησιμοποιεί τα καλύτερα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας και υδροπονίας χωρίς να χρειάζονται επιπλέον φιλτράρισμα του νερού ή προσθήκες χημικών λιπασμάτων.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε στη Λεμεσό της Κύπρου στην έδρα του εταίρου DECAPLUS BUISINESS SERVICES, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Χαλκιδικής τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κος Ρόκος Απόστολος, κος Παπαγιάννης Χρήστος και η κα Μαυροφρύδη Βαρβάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σταϊκούρας: Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup-Ecofin

Νοσ. «Παπανικολάου»: Ασθενείς με Covid έφυγαν μόνοι τους – Καπραβέλος: Θα γίνουμε Ρουμανία

Βασιλακόπουλος: Tρίτη δόση στο 4μηνο – Αυξάνει ο κίνδυνος και για τους εμβολιασμένους

Τζανάκης: 9.000 με 11.000 νέα κρούσματα στα τέλη Νοεμβρίου (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top