Β. Κορκίδης για συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: Η σταθερότητα οικονομικής πολιτικής και ο τεκμηριωμένος λόγος εχέγγυα για το μέλλον

Β. Κορκίδης για συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: Η σταθερότητα οικονομικής πολιτικής και ο τεκμηριωμένος λόγος εχέγγυα για το μέλλον

Με ρεαλισμό, με αισιόδοξα μηνύματα, με ξεκάθαρες απαντήσεις, αλλά κυρίως με την πεποίθηση που επιβεβαιώνει ότι η οικονομία είναι από τα δυνατά σημεία της κυβέρνησης, δόθηκε μια κατατοπιστική εικόνα για την παρούσα και μελλοντική, οικονομική, αναπτυξιακή και εργασιακή κατάσταση της χώρας, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης, σχετικά με την “εφ´όλης της οικονομικής και εργασιακής ύλης” συνέντευξης “τύπου ΔΕΘ” από τον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

Το όραμα για την συνέχιση της οικονομικής μας ανάπτυξης την επόμενη της εκλογικής αναμέτρησης αποτυπώθηκε μέσα από τις επί μέρους τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος πρόταξε το θέμα της εισαγόμενης ακρίβειας που απασχολεί σήμερα, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, την ελληνική κοινωνία, για λόγους απολύτως εύλογους ενώ έδωσε το στίγμα για την συνέχιση της λελογισμένης στήριξης του επιχειρείν, αλλά και του κοινωνικού συνόλου, επιφυλασσόμενος να οριστικοποιήσει το πλαίσιο το προσεχές διάστημα, συνεχίζει ο κ. Κορκίδης.

“Οφείλουμε, από την πλευρά των μικρομεσαίων πολιτών και επιχειρήσεων, να αναγνωρίσουμε τη συνέπεια λόγων και έργων, καθώς μειώθηκαν όλοι οι φόροι για τους οποίους υπήρχε προεκλογική δέσμευση, προστέθηκαν οι μειώσεις σε κάποιους φόρους για τους οποίους δεν είχε γίνει αναφορά προεκλογικά, όπως κατάργηση φορολογίας για γονικές παροχές με περιουσίες μέχρι 800.000 ευρώ και, συνολικά, μειώθηκε η φορολογία στο κεφάλαιο, στα μερίσματα για τις επιχειρήσεις. Σημαντική ήταν και η μείωση στις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, ενώ καθώς ο αριθμός των εργαζομένων και των αμοιβών μεγαλώνει αναμένονται και άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις με περαιτέρω μειώσεις 3-4 μονάδων σε βάθος τετραετίας, πέραν του 0,6% του 2023. Ο πρωθυπουργός, επίσης, αναφέρθηκε και σε θέματα που περίμενε καλύτερα αποτελέσματα, όπως στην αύξηση των εισαγωγών στο 45% του ΑΕΠ, παρά τις αυξημένες εξαγωγές, που διευρύνει ένα ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο, στην επιβράβευση των συνεπών πελατών των τραπεζών, στις αιτήσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, στην φορολογική συμμόρφωση και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Η σταθερότητα της μέχρι σήμερα οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε, η βεβαιότητα που αποπνέει, αλλά και ο τεκμηριωμένος λόγος του Πρωθυπουργού, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, αποτελούν εχέγγυα για το μέλλον της χώρας, όπως όλοι επιθυμούμε, με δημιουργία, με αύξηση μισθών, με νέες δουλειές, με επιστροφή των νέων επιστημόνων στην πατρίδα μας, με ένα επιχειρηματικό περιβάλλον γεμάτο υγιείς επιχειρήσεις. Συμπερασματικά, κρατάμε τα στοιχεία ότι το απόθεμα της Ελλάδας, το γνωστό “μαξιλάρι”, έχει αυξηθεί στα 39 δισ. ευρώ με μείωση και όχι αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, ότι τα 31 δισ. ευρώ του ΤΑΑ αφορούν δράσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, τέλος, πως οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών για να κάνει η Ελλάδα το τελευταίο βήμα και να επιστρέψει το 2023 στην επενδυτική βαθμίδα. Το βέβαιο είναι ότι, σήμερα, “δεν είναι όλα καλά καμωμένα”, αλλά ότι έγιναν αρκετά πράγματα υπό πρωτόγνωρες συγκυρίες και, κυρίως, πως μπορούν την επόμενη τετραετία να γίνουν πολύ περισσότερα και πολύ καλύτερα”, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Επιχείρηση «σκούπα» από την ΕΛ.ΑΣ τα Χριστούγεννα κατά του παράνομου τζόγου

Γεωργιάδης: Το τεχνικό ζήτημα που πρέπει να δούμε είναι το market pass για οικογένειες με πάνω από 6 παιδιά

Το αδιαχώρητο στην συγκέντρωση του Αναστασιάδη, μήνυμα για τις εκλογές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top