Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Ουρές στα σούπερ μάρκετ από εβδομάδα–Ελεγχόμενη η εστίαση

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Ουρές στα σούπερ μάρκετ από εβδομάδα–Ελεγχόμενη η εστίαση

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Για μέτρα αθέμιτου ανταγωνισμού κάνει λόγο το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έπειτα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Σε αδιέξοδο οι μικροέμποροι.

«Είναι κάτι που ζητούμε με λογική. Να υπάρχει μία ορθή πορεία για όλους και όχι ν’ αναπτύσσονται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από το πουθενά. Εμείς πιστεύουμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα και θα υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός στα καταστήματα σούπερ – μάρκετ» τονίζει στο GRTimes.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θεωρεί ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθούν ουρές ανθρώπων έξω από τα σούπερ μάρκετ, ενώ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα υποστούν ζημιά με δραματική πτώση του τζίρου τους. Επίσης, ο συνωστισμός θα δημιουργηθεί, γιατί πλέον οι μεγάλες αλυσίδες θα αποτελούν την «εύκολη» επιλογή για τους καταναλωτές, κάτι που δεν ίσχυε όσο υπήρχε διαμερισμός διάθεσης προϊόντων.

«Με αυτόν τον διαχωρισμό δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Όταν στα σούπερ σάρκετ δεν χρειάζεται για τους ανεμβολίαστους κανένα τεστ, ενώ σε αντίστοιχα καταστήματα πρέπει να επιδεικνύει PCR ή Rapid Test, ο καταναλωτής δεν θα θελήσει να ξοδέψει επιπλέον χρήματα, διότι μπορεί να επισκεφτεί ένα σούπερ μάρκετ και από εκεί να πάρει ότι χρειαστεί. Είδη πρώτης ανάγκης, ένδυση, υπόδηση, φαγητό τα πάντα ουσιαστικά» σημειώνει ο πρόεδρος.

Επιπλέον, ο κ. Κουφίδης τονίζει στο GRTimes.gr ότι ενώ τα μέτρα τηρήθηκαν κατά γράμμα από μικρές επιχειρήσεις, επιβαρύνεται για ακόμη μία φορά το «μικρό» λιανικό εμπόριο με την δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως έχει προαναφερθεί παραπάνω. Παράλληλα, ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι λαϊκές αγορές αν και αναπτύσσονται σε εξωτερικό χώρο.

Ελεγχόμενη η εστίαση – Θα αναπτυχθεί το πελατολόγιο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής προσθέτει πάντως, ότι τα μέτρα που ελήφθησαν θα έπρεπε να είναι οριζόντια, να μην υπάρχουν δηλαδή εξαιρέσεις. «Από μεριά μας ζητάμε από την κυβέρνηση να δει το πρόβλημα και να μην υπάρξει στρέβλωση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν λύσεις».

Όσον αφορά την εστίαση, σύμφωνα με τον Γιάννη Κουφίδη, ίσως να αναπτυχθεί ακόμη παραπάνω το πελατολόγιο, διότι ξεκαθαρίζεται ότι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα κάθονται είτε εμβολιασμένοι – νοσούντες είτε ανεμβολίαστοι προσκομίζοντας PCR Test ή Rapid Test. «Ενδεχομένως η εικόνα να βελτιωθεί ακόμη παραπάνω, επειδή θα υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος» καταλήγει.

*Να σημειωθεί, ότι δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. super market), φαρμακεία και εκκλησίες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top