Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρέμβαση για ομαλή λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας κατά το 2022

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Παρέμβαση για ομαλή λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας κατά το 2022

Παρέμβαση μέσω επιστολής στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας, απέστειλε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε το Επιμελητήριο:

«Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ ,

Προκειμένου η Κτηματική Υπηρεσία του Νομού Χαλκιδικής να μην αντιμετωπίσει και στην φετινή καλοκαιρινή περιόδου τα προβλήματα λειτουργίας που προέκυψαν κατά την περσινή χρονιά και να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα, -όπου λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω κινητικότητας αλλά ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή της, δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις του νομού μας-, παρακαλούμε να προβείτε σε όσες ενέργειες απαιτούνται από μέρος σας, για την ομαλή έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου.

Γνωρίζετε ότι οι εποχιακές επιχειρήσεις (beach bar, εστίαση) για να λειτουργήσουν νόμιμα, ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα, υποβάλλουν αίτηση για εκμίσθωση για παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης προς την Κτηματική Υπηρεσία.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν την περσινή χρονιά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από την μία μεριά, αλλά και από την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής από την άλλη, πολλές επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση για παραχώρηση αιγιαλού ή παραλίας για λειτουργία των επιχειρήσεων τους, πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, αντιμετώπισαν το πρόβλημα να μην τους έχει εγκριθεί το αίτημά τους μέχρι και τον Αύγουστο και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν .

Επίσης λόγω και της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας της Χαλκιδικής που διαθέτει 530 χιλιόμετρα ακτογραμμών, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται υπό αντίξοες συνθήκες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την Υπηρεσία.

Κύριε υφυπουργέ,

Προκειμένου κατά την φετινή τουριστική περίοδο , όλα τα καταστήματα σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας της Χαλκιδικής να επαναλειτουργήσουν ομαλά, ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στελεχωθεί η Κτηματική Υπηρεσία της Χαλκιδικής άμεσα με επιπλέον προσωπικό από άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες του νομού μας ή από άλλες Κτηματικές Υπηρεσίες από όμορους νομούς , προκειμένου να ανταποκριθεί στο έργο της.

Παρακαλούμε την άμεση ανταπόκρισή σας και τις δικές σας ενέργειες για την επίλυση ενός ζητήματος που πλήττει σοβαρά την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο της Χαλκιδικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιδοτούμενη επιχειρηματική αποστολή για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Ολοκληρώθηκε ο 4ος κύκλος e-σεμιναρίων για τους επιχειρηματίες

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο – Εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Θεσσαλονίκη: Τους έπιασαν επ’αυτοφώρω να διακινούν ναρκωτικά

Εκνευρισμός στην Τουρκία για την αναφορά Μητσοτάκη σε κυρώσεις (VIDEO)

Έκτακτες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top