Δύο στους πέντε Έλληνες ψωνίζουν στο Black Friday

Δύο στους πέντε Έλληνες ψωνίζουν στο Black Friday

Δύο στους πέντε Έλληνες ψωνίζουν στις εκπτώσεις του Black Friday σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ) που είναι το επίσημο επιστημονικό ινστιτούτο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.).

Επιπλέον, από την “Global” προκύπτει πως ανάμεσα σε αυτούς τους καταναλωτές, η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών θα επωφεληθεί από τις προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο (64,5%), το 20,7% θα αναζητήσει ευκαιρίες μόνο σε φυσικά καταστήματα, ενώ μόλις το 14,8% θα επιλέξει μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους.

Μάλιστα, στην Ελλάδα οι χρήστες του διαδικτύου έκαναν 26 φορές περισσότερες αγορές απ’ ό, τι συνήθως ενώ οι λάτρεις των προσφορών ετοιμάζονται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 206 €, με τα ρούχα να έρχονται πρώτα σε προτίμηση και να ακολουθούν τα ηλεκτρονικά είδη.

Τα Στοιχεία από «Paypal» δείχνουν:
• H Black Friday και η Cyber Monday γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους Έλληνες καταναλωτές, με τις ηλεκτρονικές αγορές τις ημέρες αυτές να αυξάνονται κατά ακόμα και πάνω από 50%.
• Η πιο σημαντική κατηγορία για τις αγορές της «Black Friday» το 2017 ήταν η ένδυση και ο συγκεκριμένος όγκος αγορών κατά τις εκπτώσεις αυτές ήταν σχεδόν τέσσερα φορές υψηλότερος σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο.
• Αυτό δείχνουν στοιχεία έρευνας της PayPal σύμφωνα με τα οποία παραδοσιακά, οι ημέρες ελκυστικών προσφορών συνδέονται με το διασυνοριακό εμπόριο, ενώ οι εγχώριοι παίκτες φαίνεται να παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα αναφορικά με τις πωλήσεις τους όσο διαρκεί η Black Friday αφού τουλάχιστον από τα στοιχεία της PayPal, πάνω από το 32% των δαπανών στην Ελλάδα μέσω καταλήγει σε τοπικούς εμπόρους.

Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕΜΥ καταγράφουν:
• Οι καταναλωτές είναι πιο έτοιμοι από τις εμπορικές επιχειρήσεις, κυρίως λόγω των προωθητικών ενεργειών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, οπότε η κίνηση της αγοράς ήταν τις προηγούμενες χρονιές και αναμένεται σίγουρα αυξημένη.
• Πρωτοπόροι αυτής της ημέρας είναι τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και σε επίπεδο απορρόφησης της κατανάλωσης, τα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης και ακολουθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αν και δεν υπάρχει μονοσήμαντη ερμηνεία, τα στοιχεία του δείκτη κύκλου εργασιών δείχνουν ότι ο Νοέμβριος ως μήνας εμφανίζει σημαντική βελτίωση.

Τέλος, ο  απερχόμενος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι λόγω της μειωμένης κίνησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, κρίνεται ότι η Black Friday και η Cyber Monday, όντως δημιουργούν υψηλές προσδοκίες και τονώνουν πρόσκαιρα τη ζήτηση, που όμως είναι βέβαιο ότι θα λείψει το επόμενο χρονικό διάστημα από την αγορά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top