Εγκρίθηκε η συγχώνευση Grivalia με Eurobank

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Grivalia με Eurobank

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

O όμιλος Fairfax γίνεται βασικός μέτοχος της Eurobank, με ποσοστό άνω του 30%, μετά την έγκριση της συμφωνίας συγχώνευσης Grivalia και Eurobank, πριν από λίγο, από  τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων.

Το σχέδιο που εκτός από τη συγχώνευση των δύο ομίλων αποσκοπεί στην κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 1 δισ. ευρώ περίπου, προβλέπει επίσης την πλήρη εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank με τη μεταφορά σε ένα ειδικό σχήμα ειδικού σκοπού ( SPV)  των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου η εσωτερική αξία της Grivalia (NAV) ανέρχεται στα 900 εκατ. ή 8,88 εκατ. ανά μετοχή και εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η εσωτερική αξία του ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 εκατ. ανά μετοχή. Ο όμιλος Fairfax κατέχει σήμερα το 16,88% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Με την κίνηση συγχώνευσης η Eurobank θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της βάση, μειώνοντας παράλληλα το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που με βάση τα αποτελέσματα του 9μήνου ανέρχονται σε 17,7 δισ. ευρώ. Η μεταφορά του χαρτοφυλακίου των NPEs θα γίνει σταδιακά και σύμφωνα με πηγές του ομίλου που επικαλείται η “Καθημερινή”  δεν ακυρώνει την προσπάθεια εξυγίανσης που έχει ανακοινώσει η τράπεζα και η οποία προβλέπει την απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15% έως τα τέλη του 2021.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top