Μικρό καλάθι για τον προϋπολογισμό κρατά το ΒΕΘ

Μικρό καλάθι για τον προϋπολογισμό κρατά το ΒΕΘ

Επιφυλακτικό εμφανίζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αναφορικά με την κατάθεση του προϋπολογισμού 2019 στη Βουλή.

«Τα μέτρα που ενσωματώνονται στον προϋπολογισμό, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, της φορολογίας μερισμάτων και η σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 25%, σε βάθος τετραετίας -μία ποσοστιαία μονάδα τον χρόνο- αναμφίβολα, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό για την επιχειρηματικότητα που έχει στραγγίσει από την υπερφορολόγηση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογραμμίζοντας πως και αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι, στοχεύει στην επίτευξη υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Η μη περικοπή των συντάξεων για το 2019, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κατανάλωση, ωστόσο ας μην λησμονούμε πως η κυβέρνηση κομπάζει για ένα θέμα, που η ίδια πυροδότησε» σημειώνει ο κ. Καπνοπώλης, τονίζοντας πως το γεγονός πως βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές κινητοποιεί την κυβέρνηση ώστε να δημιουργεί προσδοκίες.

«Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή στους κυβερνώντες, προκειμένου να υλοποιηθεί κατά γράμμα ο προϋπολογισμός και να μην υπάρξουν αποκλίσεις των δημοσίων δαπανών» τονίζει ο κ. Καπνοπώλης, προσθέτοντας πως αυτό που έχει ανάγκη η επιχειρηματικότητα είναι η δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου για την οικονομία με τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για αναπτυξιακές δράσεις καθώς και την καθιέρωση ενός σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος που θα αποτελέσει δέλεαρ για τους επενδυτές. «Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι, πως θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη ένταση, η συρρίκνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top