Αγορά Μοδιάνο: 240 επιχειρήσεις «ερίζουν» για 80 καταστήματα (VIDEO)

Αγορά Μοδιάνο: 240 επιχειρήσεις «ερίζουν» για 80 καταστήματα (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον επιχειρήσεων για εγκατάσταση στην Αγορά Μοδιάνο, καθώς ως τώρα και στον ένα περίπου μήνα από τότε που άνοιξε η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αίτηση έχουν υποβάλλει περί τις 240 επιχειρήσεις, τριπλάσιες από τον αριθμό των καταστημάτων που θα είναι διαθέσιμα.

Το έργο αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου της κλειστής Αγοράς του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε εχθές, για πρώτη φορά δημόσια, από τον Διευθυντή Αναπτύξεων του Ομίλου Φάις κ. Τηλέμαχο Στυλιανό, στο πλαίσιο του Τουριστικού Συνεδρίου της 36ης Philoxenia.

Το έργο αποκατάστασης της ιστορικής σκεπαστής αγοράς, αναδεικνύεται στο video που προβλήθηκε κατά την χθεσινή παρουσίαση.

Ενδιαφέρον για εγκατάσταση στη Μοδιάνο έχουν εκδηλώσει και επιχειρήσεις εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ απαράβατος όρος του Ομίλου Φάις είναι, οι χρήστες να μη διαθέτουν άλλο κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γιατί «η Μοδιάνο θα είναι κάτι το μοναδικό, λόγος για τον οποίο θα επιστρέφουν σε αυτή, ξανά και ξανά, οι πελάτες των επιχειρήσεων τροφίμων».

Λειτουργία εντός του 2022

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o κ. Στυλιανός, η Μοδιάνο, στην οποία συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης, θα λειτουργήσει εντός του 2022 και θα αποτελεί μία Αγορά που ανάλογή της δεν υπάρχει στη χώρα μας. Στη Μοδιάνο, όπως και στις παλιές, καλές της εποχές, θα υπάρχουν τα εκλεκτότερα τρόφιμα ενώ η Αγορά θα επιφυλάσσει,  ξεχωριστές εμπειρίες για τους επισκέπτες, καταναλωτές και foodies.

Στη Μοδιάνο, συγκρότημα χαρακτηρισμένο διατηρητέο ως προς το κτίσμα αλλά και ως προς τη χρήση, θα πωλούνται νωπά και κατεργασμένα τρόφιμα, ενώ θα υπάρχουν και ορισμένα καταστήματα εστίασης, 10 από τα περίπου 80 που θα δημιουργηθούν (σ.σ. ο τελικός αριθμός των καταστημάτων εξαρτάται από τη διαμερισματοποίηση των χώρων).

Σημειώνεται ότι η Αγορά διέθετε παλαιότερα 114 καταστήματα, ενώ στο εξής θα έχει περί  80, μέσης επιφανείας 10 τ.μ. το καθένα.

Όπως είπε ο κ. Στυλιανός, ο Όμιλος Φάις δημιουργεί μία Αγορά Τροφίμων που συνδυάζει στοιχεία της San Miguel της Μαδρίτης και της Boqueria της Βαρκελώνης.

Στην Αγορά θα συνυπάρχουν τρεις χρήσεις: Η λιανική ακατέργαστων τροφίμων, η λιανική που θα συνδυάζει πώληση τροφίμων και παρασκευή γευμάτων και, η εστίαση.

Η σκεπαστή αγορά που κατασκευάστηκε από τον Ελί Μοδιάνο και πρωτολειτούργησε το 1930, αποκαθίσταται στην αρχική της μορφή και η μόνη προσθήκη που γίνεται, είναι το πατάρι που συνδέει τους δύο εξώστες στο άνω τμήμα της, δημιουργώντας χώρους στους οποίους οι πελάτες θα μπορούν να απολαύσουν το γεύμα ή το ποτό τους, σε ένα από τα πιο ιστορικά, πολύχρωμα και ζωντανά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Όταν τα ψώνια, γίνονται εμπειρία

Ο κ. Στυλιανός, επισήμανε ότι ο Όμιλος Φάις, που το 1978 μπήκε στην αγορά φέρνοντας στην Ελλάδα τη Nike, μία άγνωστη ως τότε στη χώρα μας εταιρεία, έχει υπάρξει πρωτοπόρος στη δημιουργία εμπορικών χώρων με το στοιχείο της εμπειρίας για τον καταναλωτή, ξεκινώντας με τα Factory Outlets, στη συνέχεια με τα Αττικά Πολυκαταστήματα, το One Salonica και τώρα με την Αγορά Μοδιάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μοδιάνο: “Ανάσταση” για την Αγορά, το Πάσχα του 2022

Μοδιάνο: Το έργο της ενίσχυσης του “πληγωμένου” μνημείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top