Χαλκιδική: Τα τρία ξενοδοχεία της GSAM και η διαχείριση στη Domotel

Χαλκιδική: Τα τρία ξενοδοχεία της GSAM και η διαχείριση στη Domotel

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η Domotel του Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείριση των τριών ξενοδοχείων που απέκτησε η Goldman Sachs Asset Management (GSAM) στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από τη G Hotels της οικογενείας Γρηγοριάδη.

H συμφωνία  που επιτεύχθηκε μεταξύ GSAM και Domotel ασφαλώς και είναι πολύ σημαντική αν ληφθεί υπόψη, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, ότι το τίμημα της εξαγοράς ήταν μεταξύ 70-74 εκατ. ευρώ, ενώ η επένδυση για την ανακαίνιση και την επέκταση των τριών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων θα προσεγγίσει τα 150 εκατ. ευρώ.

Ο νέος ιδιοκτήτης, σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει, ανανεωμένα ριζικά τα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το 2025, με την Domotel να αναλαμβάνει να τρέξει αυτό το μεγάλο project στην ερχόμενη τριετία, σε συνεργασία με τη ελληνική θυγατρική της αμερικανικής επενδυτικής, η οποία έχει επικεφαλής τον εμπειρότατο στον ξενοδοχειακό κλάδο, κ. Γιώργο Γαλανάκη.

Πρόκειται για mega project, αν ληφθεί υπόψη ότι τα τρία ξενοδοχεία – Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial – είναι συνολικής δυναμικότητας 1.060 δωματίων, με εγκαταστάσεις συνοδευτικές που απλώνονται σε έκταση δεκάδων στρεμμάτων. Πέραν αυτού, η ανακαίνιση και η «αλλαγή ύφους» των συγκεκριμένων ξενοδοχείων που κτίσθηκαν στη δεκαετία του 1970 , θα απαιτήσει σημαντικές και σε βάθος αλλαγές, παρότι και οι τρεις μονάδες είχαν περιοδικά ανακαινισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πλήρη ανάπτυξή τους, τα τρία αυτά ξενοδοχεία θα έχουν περί τις 2.500 κλίνες, θεματικά εστιατόρια, εγκαταστάσεις και υπηρεσίες ψυχαγωγίας, άθλησης, μίνι αγορές κ.ο.κ.

Ενδέχεται, μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής, τα τρία  συγκροτήματα να τεθούν κάτω από την ομπρέλα ενός διεθνούς brand, κάτι που θα προσελκύσει ευκολότερα ξένους επισκέπτες και πιθανότατα θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας τους.

Να σημειωθεί ότι η GSAM, προχώρησε στη σημαντική αυτή επένδυση, έχοντας προηγουμένως πωλήσει το μερίδιό της στον όμιλο Sani/Ikos, στον οποίο ως γνωστό εισήλθε το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης, το GIC.

Μετά την πώληση των τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων από τη G Hotels, στο χαρτοφυλάκιο της οικογενείας Γρηγοριάδη,  έμειναν τα ξενοδοχεία Simantro Beach και Macedonian Sun στη Χαλκιδική, αλλά και το Panormo Beach Ηοtel στην Κρήτη.

Όσον αφορά στη Domotel θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, έχει εστιάσει στη διαχείριση κυρίως boutique και life style hotels.

Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά επτά ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από αυτά, το XENIA Bόλου και το Domotel ΑΡΝΗ, ανήκουν στην οικογένεια Αλεξόπουλου. Επίσης, έχει στη διαχείρισή της το Domotel KASTRI στην Αθήνα, το Domotel OLYMPIA στη Θεσσαλονίκη, το Domotel ANEMOLIA στην Αράχωβα, το Domotel NEVE στο Καϊμάκτσαλαν, το Domotel AΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στα Σύβοτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top