Δωρεά της ΕΥ στη ΜΑΚΙΠ για αντιπυρικές στολές

Δωρεά της ΕΥ στη ΜΑΚΙΠ για αντιπυρικές στολές

Η EY Ελλάδος, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, προχώρησε σε χρηματική δωρεά στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΜΑΚΙΠ). Το χρηματικό ποσό χρησιμοποιήθηκε από τη μονάδα για την αγορά 30 αντιπυρικών στολών πυρόσβεσης τύπου NOMEX.

Η ΜΑΚΙΠ ιδρύθηκε το 2010, με στόχο την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Πάρνηθας, του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου της Αττικής. Η μονάδα, η οποία έχει ενταχθεί στο μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων, δραστηριοποιείται στον τομέα της πυρασφάλειας (καταστολή – πρόληψη) και ο ρόλος της είναι επικουρικός σε αυτόν του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ΜΑΚΙΠ επεμβαίνει περίπου σε 30 με 40 περιστατικά πυρκαγιών στον τομέα ευθύνης της κάθε χρόνο, με πιο πρόσφατες τις ενέργειές της για τις πυρκαγιές στον Κάλαμο το 2017 και το 2018.

Η χορηγία αυτή, έρχεται σε συνέχεια της συμμετοχής στελεχών της EY σε δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης στον Νέο Βουτζά Αττικής, τον Ιανουάριο. Κοινό στοιχείο των δυο δράσεων αποτελεί η σημασία που αποδίδει η ΕΥ στον εθελοντισμό, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και τη δημιουργία αξίας για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top