ΕΛΤΑ Courier: Πιστοποιήθηκε για ασφαλή μεταφορά φαρμάκων

ΕΛΤΑ Courier: Πιστοποιήθηκε για ασφαλή μεταφορά φαρμάκων

Την πιστοποίηση από την Bureau Veritas έλαβαν οι εφαρμοζόμενες διαδικασίες διανομής φαρμάκων και σχετικού υλικού που σχεδίασε, ανέπτυξε, εγκατέστησε και εφαρμόζει η ΕΛΤΑ Courier.

Όπως αναφέρει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, αναδεικνύεται: «η στρατηγική επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας και τις διαδικασίες της, χρησιμοποιώντας τις πλέον υψηλές προδιαγραφές. Με τον τρόπο αυτό η ΕΛΤΑ Courier, που κινήθηκε πρώτη στη χώρα στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου, απολαμβάνει πλέον ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημά στην αγορά της ταχυμεταφοράς φαρμάκων, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή της στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της.

Με την πιστοποίηση αυτή, η ΕΛΤΑ Courier, καθίσταται η πρώτη ελληνική εταιρεία ταχυµεταφορών µε πλήρως εγκεκριµένες προδιαγραφές, βάσει διεθνών οδηγιών, για το σύστηµα µεταφοράς και διανοµής φαρµακευτικού υλικού».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης, επισημαίνεται πως: «Οι πρακτικές διανοµής φαρµακευτικού υλικού που αναπτύχθηκαν από την ΕΛΤΑ Courier και ελέγχθηκαν από την Bureau Veritas, πέραν της τήρησης όλων των προβλέψεων της (ελληνικής και διεθνούς) νοµοθεσίας για αποθήκευση και διανοµή φαρµάκων, διασφαλίζει κατά τον καλύτερο τρόπο ότι:
• Η διαχείριση του υλικού πραγµατοποιείται σε όλη την αλυσίδα µόνο από εξουσιοδοτηµένο και ειδικά εκπαιδευµένο προσωπικό.
• Τηρούνται επακριβώς οι προδιαγεγραµµένες συνθήκες µεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης, ώστε να ελαχιστοποιούνται ενδεχόµενοι κίνδυνοι από την επίδραση περιβαλλοντολογικών παραγόντων (θερµοκρασία, υγρασία, ηλιακό φως κλπ.) στην ποιότητα των φαρµάκων.
• Εξασφαλίζεται η έγκαιρη και σωστή αποστολή των φαρµάκων στους παραλήπτες.
• Εξασφαλίζεται η πορεία διανοµής (ιχνηλασιµότητα) κάθε αντικειµένου καθώς και το ιστορικό του, µε όλα τα στοιχεία από την παραγγελία µέχρι την παράδοση.
• Εξασφαλίζεται η δυνατότητα εντοπισµού και ανάκλησης οποιασδήποτε αντικειµένου, σε οποιαδήποτε στιγµή».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ