Εβροφάρμα: Καλό Α’ εξάμηνο 2021- αυξημένοι οι συντελεστές κόστους

Εβροφάρμα: Καλό Α’ εξάμηνο 2021- αυξημένοι οι συντελεστές κόστους

Αύξηση παρουσίασαν, για την περίοδο που έληξε την 30 Ιουνίου 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τόσο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών όσο και ο εταιρικός της Εβροφάρμας.

Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 17.585 χιλ. έναντι € 15.675 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση 12%, ενώ ο εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 14.741 χιλ. έναντι € 13.237 χιλ. της συγκριτικής πληροφόρησης παρουσιάζοντας αύξηση 11%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIΤDA) ανήλθαν σε € 1.616 χιλ. και € 919 χιλ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία, έναντι € 1.454 χιλ. και € 883 χιλ. για την συγκριτική πληροφόρηση παρουσιάζοντας αύξηση 11,14% και 4,10% αντίστοιχα.

Επίσης, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των € 652 χιλ. κέρδη παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με την συγκριτική πληροφόρηση όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν € 429 χιλ. κέρδη. Αντίστοιχα, τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας ανήλθαν σε € 145 χιλ. κέρδη αυξημένα σε σχέση με τη συγκριτική περίοδο όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν € 25 χιλ. κέρδη.

Η βελτίωση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών και στους όγκους πώλησης φέτας ΠΟΠ και στραγγιστού γιαουρτιού τα οποία έχουν δυναμική για επιπλέον ανάπτυξη πωλήσεων τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Η επένδυση της εταιρείας που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες θα ενισχύσει παραγωγικά τα προϊόντα αυτά και ιδιαίτερα το στραγγιστό γιαούρτι.

Οι ανατιμήσεις του αιγοπρόβειου γάλακτος, των υλικών συσκευασίας και των μεταφορικών είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση του περιθωρίου του κέρδους. Γίνεται προσπάθεια μετακύλισης μέρους του κόστους αυτού, στις τιμές πώλησης των προϊόντων .

Για το υπόλοιπο της χρήσης του 2021, η διοίκηση είναι επιφυλακτική λόγω επιπλέον ανατιμήσεων που αναμένονται στην ενέργεια και στα μεταφορικά. Ειδικότερα, η ανατίμηση κατά 25% στις τιμές των ζωοτροφών, θα επηρεάσει κατά το επόμενο διάστημα δυσμενώς το αποτέλεσμα της θυγατρικής CAMPUS.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ