GlobiSMART: Η εταιρεία που πρωτοπορεί σε καινοτόμες λύσεις για έξυπνες πόλεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

GlobiSMART: Η εταιρεία που πρωτοπορεί σε καινοτόμες λύσεις για έξυπνες πόλεις (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Καινοτόμες, έξυπνες και κυρίως ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, από την GlobiSMART που πρωταγωνιστεί στον σχεδιασμό των έξυπνων πόλεων – Δυναμική παρουσία της εταιρείας, και στη φετινή έκθεση BEYOND 4.0 στη ΔΕΘ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμοι και οι περιφέρειες, καλούνται πλέον να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή εποχή για να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες, μειώνοντας το ενεργειακό και περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και βελτιστοποιώντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες, με ταχύτερες και πιο έξυπνες διαδικασίες με τη λύση της τεχνολογίας.

Καθώς όμως οι δήμοι δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία, εταιρείες όπως η GlobiSMART, έρχονται να καλύψουν ένα μεγάλο κενό, δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το φάσμα λειτουργίας μιας πόλης, προκειμένου αυτή να καταστεί «έξυπνη».

Η GlobiSMART, πρωτοπόρος στον τομέα των “smart cities” στην Ελληνική αγορά, διαθέτει ένα τεράστιο οικοσύστημα έξυπνων λύσεων, από έξυπνες διαβάσεις και παγκάκια, μέχρι διαχείριση απορριμμάτων, πάρκινγκ, κάμερες traffic analytics κτλ, καλύπτοντας όλες τις βασικές και καθημερινές λειτουργίες μιας πόλης.

Με τεχνογνωσία τόσο στο μελετητικό επίπεδο, όσο και στην υλοποίηση των έργων, η GlobiSMART έχει μια μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών αλλά και συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές από όλον τον κόσμο που έχουν υλοποιήσει έργα σχετικά με τις “smart cities”, υιοθετώντας έτσι και στη χώρα μας, επιτυχημένες μεθόδους και πρακτικές από το εξωτερικό.

Η GlobiSMART προέρχεται από την GlobiLED – ηγέτιδα σε έργα ηλεκτροφωτισμού σε όλη την Ελλάδα – και ουσιαστικά είναι εταιρεία μιας στάσης (One Stop Shop) που καλύπτει όλες τις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συμμετοχή στην BEYOND 4.0

Η εταιρεία συμμετέχει και στη φετινή  έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 4.0 που διεξάγεται στους χώρους της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, (στο περίπτερο 15 – stand:D04).

Ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της έκθεσης, το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν μεγάλο, για τις λίγες  από τις πάρα πολλές τεχνολογικές λύσεις που προτείνει η εταιρεία και που παρουσιάζει στο stand της, με έμπειρα στελέχη να εξηγούν τα προτερήματα μιας έξυπνης πόλης.

Ο κ. Τάρεκ Αλ Τζιζάουι, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος του Δ.Σ της GlobiSMART, μίλησε στο GRTimes για τις λύσεις που διαθέτει η εταιρεία του και με τις οποίες οι δήμοι έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τους δημότες τους, συμβάλλοντας και στην ασφάλεια και στη γενικότερη καλή λειτουργία των οργανισμών τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε λύσεις που παρουσιάζονται στο stand, όπως οι πρότυπες διαβάσεις που ενσωματώνουν ολοκληρωμένα συστήματα φωτισμού και συνδέονται με τον διαχειριστή κυκλοφορίας και τα φανάρια, οι επόμενης γενιάς κάδοι που μετρούν την πληρότητα και το βάρος των απορριμμάτων, τα οποία μάλιστα μπορούν να αποστειρώσουν, ενώ είναι ικανοί να προσφέρουν και την υπηρεσία “pay as you throw” και τέλος τα πρότυπα έξυπνα παγκάκια, που εκτός από wifi και ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση συσκευών, είναι ενεργειακά αυτόνομα και έχουν και περιβαλλοντικό αισθητήρα για να προσφέρουν πληροφορίες στους δημότες.

“Το όραμα μας είναι να είμαστε εταιρεία μιας στάσης στην προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων για έξυπνες πόλεις και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα, στον ψηφιακό της μετασχηματισμό” επισήμανε ο κ. Τάρεκ Αλ Τζιζάουι.

Δείτε τι είπε αναλυτικά στο παρακάτω video:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top