Η “Παπασωτηρίου” κατεβαίνει να γλυκάνει το κέντρο της πόλης

Η “Παπασωτηρίου” κατεβαίνει να γλυκάνει το κέντρο της πόλης

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τα Ζαχαροπλαστεία Παπασωτηρίου ετοιμάζονται για την κάθοδό τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας μάλιστα την πρώτη τους εμφάνιση στην καρδιά της πόλης στους ίδιους χώρους που μέχρι πριν λίγους μήνες λειτουργούσε η «Αγαπητός Άριστον». Στον αριθμό 6 της Παύλου Μελά, γίνεται φανερό ότι η «γλυκιά ιστορία» της Θεσσαλονίκης γυρίζει μία ακόμη σελίδα.

Για την «Παπασωτηρίου Α& Θ Ο.Ε.», που ιδρύθηκε μόλις το 2005 και η οποία  ξεκίνησε από το μικρό εργαστήριο που παρήγαγε κεράσματα στην Τσάμη Καρατάσσου, στον Εύοσμο, εφοδιάζοντας τη χονδρική, το επόμενο βήμα ανάπτυξης έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Για αυτό το επόμενο βήμα των Ζαχαροπλαστείων Παπασωτηρίου, μίλησε στο GRTimes.gr o κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι πλησιάζει ο καιρός που η επιχείρηση θα μεταπηδήσει στην εταιρική κατηγορία των «μεγάλων», αλλάζοντας τη νομική της μορφή σε ανώνυμη.

Ωστόσο, η οικογενειακή επιχείρηση που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο, έχει μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της, κάνει αρκετούς αναπτυξιακούς διασκελισμούς και, το κυριότερο, κατόρθωσε στην «πόλη του γλυκού», τη Θεσσαλονίκη, να αφήσει το δικό της αποτύπωμα δημιουργώντας όνομα.

Κι’ όπως φαίνεται, η «Παπασωτηρίου» δεν σκοντάφτει ούτε όταν η χώρα συμβαίνει να δοκιμάζεται από μεγάλες κρίσεις.

Βεβαίως, όπως υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, ήταν σύμπτωση,  όταν το 2015 το μεγάλο καφε-ζαχαροπλαστείο στη Νέα Πολιτεία, άνοιξε την εποχή των capital controls  όπως συμπτωματικά, η προετοιμασία του ζαχαροπλαστείου στην Παύλου Μελά, γίνεται στην πολύ μεγάλη κρίση που έχει προκαλέσει στην αγορά ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις του. «Φαίνεται», όπως είπε αστειευόμενος, «ότι οι κρίσεις μας σπρώχνουν να αναπτυχθούμε».

παστα-παπασωτηριου

Νέα εργαστήρια στο Δερβένι

Η Εταιρεία, που για το καφε- ζαχαροπλαστείο της Νέας Πολιτείας επένδυσε περί τις 600.000 ευρώ, την τελευταία διετία προετοιμάζει μία σημαντική επένδυση στα «μετόπισθεν», που θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ως τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει ετοιμαστεί η νέα της παραγωγική μονάδα στο Δερβένι, στο 10χλμ Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

«Πριν δύο χρόνια αγοράσαμε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. σε έκταση 3 στρεμμάτων. Αφού τελικώς ξεπεράσαμε τους σκοπέλους της Πολεδομίας, δημιουργούμε μία υπερσύγχρονη παραγωγική εγκατάσταση που θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει στα μέσα του καλοκαιριού. Για το νέο εργαστήριο επενδύονται συνολικά περί τα 1,5 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας, ο οποίος, σαν λογιστής που είναι, έχει αναλάβει το οικονομικό σκέλος της εταιρείας, ενώ το παραγωγικό είχε εξ’ αρχής ο αδελφός του και ζαχαροπλάστης, Αργύρης Παπασωτηρίου.

Η «Παπασωτηρίου» ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για το κατάστημα της οδού Παύλου Μελά, που βρίσκεται μία ανάσα από το Λευκό Πύργο και σε μία γειτονιά που φιλοξενεί σε απόσταση λίγων μέτρων, πολλά ακόμη γνωστά ονόματα του κλάδου.

Στο νέο της ζαχαροπλαστείο ( 250 τ.μ. σε ισόγειο, υπόγειο και πατάρι), η «Παπασωτηρίου»,  η οποία φημίζεται για τις τούρτες και τα προφιτερόλ της, θα δημιουργήσει μία take away chocolaterie και patisserie που θα υποστηρίζεται και από εργαστήριο.

Ήδη τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά και τα σχέδια προβλέπουν πανηγυρικά εγκαίνια την 21η Μαΐου ή, το αργότερο, ως τα μέσα Ιουνίου, όταν στις ζέστες του καλοκαιριού τα εξαιρετικά παγωτά της που παρασκευάζονται, καθημερινά, από φρέσκο γάλα, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην καρδιά της πόλης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top