Ν. Γεωργιάδης: Η ΕΥΑΘ «αντλεί» επενδύσεις και μετασχηματίζεται

Ν. Γεωργιάδης: Η ΕΥΑΘ «αντλεί» επενδύσεις και μετασχηματίζεται
Άννη Καρολίδου

Ο Στόχος Νο1 της νέας διοίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε. που ήταν η αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης, αποκαταστάθηκε με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τώρα πλέον η διοίκηση, προχωράει στον επόμενο μεγάλο στόχο, τον Στόχο Νο2,  που είναι η υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους σχεδόν 177 εκατ. ευρώ ως το 2024, βάζοντας παράλληλα στις ράγες και τον Στόχο Νο3,  που είναι ο μετασχηματισμός της ΕΥΑΘ σε μία σύγχρονη εταιρεία.

Για την υλοποίηση του εξαετούς επενδυτικού προγράμματος, την διατήρηση της κερδοφορίας σε υψηλά επίπεδα, την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού σε μία επιχείρηση που διαχειρίζεται το πλέον σημαντικό φυσικό πόρο, το νερό, αλλά και τη συνεργασία με τη μέτοχο Suez σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, μίλησε στο GrTimes.gr o νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης, οικονομολόγος με μακρά θητεία σε πολυεθνικούς ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επιλεγμένος από το βασικό μέτοχο, το Υπερταμείο, για να τρέξει την Εταιρεία.

«Βασικό μας μέλημα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Προγράμματος 2018-2024, είναι η κατασκευή έργων που θα προλάβουν και κατ΄επέκταση θα αποτρέψουν μία επανάληψη των όσων έζησε η Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 2018, όταν με τη θραύση του αγωγού της Αραβησσού, η πόλη έμεινε μία εβδομάδα χωρίς νερό. Η Εταιρεία έχει συνέχεια και παρότι εξετάζουμε και επικαιροποιούμε το επενδυτικό πρόγραμμα, με τη συνδρομή και του ΤΕΕ/ΤΚΜ ως προς τις ανάγκες που καλείται αυτό να καλύψει, άμεσα και οπωσδήποτε εντός του 2019, ξεκινάμε το έργο επισκευής του υδαταγωγού της Αραβησσού, ενώ ευελπιστούμε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 θα έχουμε ανάδοχο και για το έργο της Β΄Φάσης του Διυλιστηρίου Νερού», τόνισε ο CEO της ΕΥΑΘ.

Μέσα στο 2019 ξεκινάει ένα πολύ σημαντικό έργο για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, η επισκευή του αγωγού της Αραβησσού και μάλιστα εν λειτουργία, αξιοποιώντας μία μελέτη που είχε μείνει για χρόνια «ξεχασμένη» στα συρτάρια της ΕΥΑΘ, παρότι ο συγκεκριμένος αγωγός που κατασκευάστηκε το 1976, είχε πρωτοπαρουσιάσει προβλήματα το 1986 και είχε ξανά σπάσει το 1994.

«Η μελέτη είχε παραδοθεί στην ΕΥΑΘ και η λύση αυτή, της επισκευής εν λειτουργία, ήταν στη διάθεση της Εταιρείας από το 2000. Ανέλαβε ο ομότιμος καθηγητής του «Αριστοτελείου»  Γεώργιος  Πενέλης και αφιλοκερδώς την επικαιροποίησε οπότε τώρα πλέον προχωράμε σε ένα απολύτως αναγκαίο έργο, για την επισκευή του αγωγού σε μήκος σχεδόν 800 μέτρων. Το έργο της επισκευής θα διαρκέσει περίπου οκτώ μήνες και, το σημαντικότερα, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία του αγωγού.

«Η Εταιρεία, θα συνεχίσει στην υλοποίηση του προγράμματος για την περίοδο 2018-2024 καθώς, όπως και πρέπει, υπάρχει συνέχεια στην ΕΥΑΘ σε ό,τι αφορά στην πραγματοποίηση των επενδύσεων, τεχνικών έργων αλλά και σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης δικτύων, που είναι αναγκαίες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε όλους ανεξαιρέτως τους πελάτες μας, όπως και για την περιβαλλοντική προστασία, τομέας στον οποίο έχουμε ξεχωριστό ενδιαφέρον».

Το επενδυτικό λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη και μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε η πρώτη φάση της σύνδεσης του κεντρικού δικτύου- υδραγωγείου του  Αλιάκμονα με αυτό της  Αραβησσού. Αυτός ο συνδετήριος αγωγός είναι ένα έργο που κατασκευάζεται τα τελευταία τρία χρόνια. Έγινε λοιπόν η σύνδεση με το δίκτυο που φέρνει νερό από την Αραβησσό και, εντός του 2019, θα γίνει και η σύνδεση με το δίκτυο του Αλιάκμονα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εναλλακτική υδροδότηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που σε περιπτώσεις βλαβών του αγωγού της Αραβησσού, αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η Ύδρευση αντλεί τις περισσότερες επενδύσεις

Από αυτό το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, σχεδόν 100 εκατ. αφορούν το δίκτυο ύδρευσης. Η ΕΥΑΘ τα προηγούμενα χρόνια επένδυσε σημαντικά στο δίκτυο αποχέτευσης γιατί υπήρχε η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η εταιρεία τώρα, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, επενδύει στην επέκταση του δικτύου ύδρευσης και στο κρίσιμο έργο κατασκευής της Β’ Φάσης του Διυλιστηρίου Νερού από τον Αλιάκμονα. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 27,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και με την ολοκλήρωσή του, θα προστεθούν 150.000 κ.μ. νερού την ημέρα στο υδρευτικό σύστημα.

Για την αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης αλλά και την επέκτασή του, προκειμένου να ενισχυθούν και νέες περιοχές, εκτός αρμοδιότητας της Εταιρείας σήμερα, θα επενδυθούν 68,8 εκατ. ευρώ σε αγωγούς, αντλιοστάσια, διασυνδέσεις υδραγωγείων, σε πολλά υποέργα.

Αυτό το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, εντός Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, επικαιροποιείται από τα στελέχη της Εταιρείας και με τη συνδρομή του ΤΕΕ.

Την ΕΥΑΘ, αυτό που την απασχολεί, είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεων και όχι τόσο η χρηματοδότησή τους καθώς σήμερα η επιχείρηση, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, έχει μηδενικό δανεισμό, είναι κερδοφόρος με 20-21 εκατομμύρια στα προ φόρων  αποτελέσματα το 2018 και, με ταμείο στα 81 εκατομμύρια. Άλλωστε αυτό το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε βάθος εξαετίας και με τη δυνατότητα άντλησης πόρων από το ΕΣΠΑ αλλά και την ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά.

«Η ΕΥΑΘ είναι μία τόσο υγιής εταιρεία που την κυνηγάνε για να τη δανείσουνε. Εμείς πρέπει και ήδη το κάνουμε, διερευνούμε τον πιο επωφελή τρόπο διαχείρισης του χρηματοοικονομικού κόστους στο πλαίσιο κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2020».

Σε αυτό το μεγάλο επενδυτικό, υπάρχουν πολλά ακόμη έργα, όπως αυτά που αφορούν στην αναβάθμιση της Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, τις αντικαταστάσεις των συμβατικών υδρομέτρων με έξυπνα, εφαρμογή αυτοματισμών για τον έλεγχο των δικτύων και εγκαταστάσεων της Εταιρείας, εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα.

Το 2020 η σύμβαση για το Διυλιστήριο Νερού

Άμεσα δε, θα έρθουν στο διοικητικό συμβούλιο και τα Τεύχη Δημοπράτησης της Β’ Φάσης του Διϋλιστηρίου Νερού, θα ελεγχθούν, θα περάσουν από τεχνικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη με στόχο εντός του α’ εξαμήνου του 2020 να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή. Από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος, θα απαιτηθούν περί τα 3-4 χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Το νερό όμως είναι πολύτιμος από κάθε άποψη πόρος και …«ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι αυτό των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης. Εξετάζουμε διάφορες μεθόδους για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ‘ατιμολόγητου νερού’, καθώς έχουμε μεγάλες απώλειες της τάξης 20%-30%.».

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο δραστηριότητας της Αποχέτευσης,  ήδη υλοποιείται το μεγάλο έργο με αντικείμενο την ολοκλήρωση της σύνδεσης των χαμηλών περιοχών Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο project, προϋπολογισμού 6 εκατ., περιλαμβάνει επτά  υποέργα αποχέτευσης στην περιοχή του συγκοινωνιακού Κόμβου Κ16. Επιπλέον 4,4 εκατ. ευρώ, κατευθύνονται σε αποχετευτικά έργα αναβάθμισης αντλιοστασίων, καταθλιπτικών αγωγών, παραλιακών συλλεκτηρίου αγωγού και του κεντρικού αγωγού ΕΕΛ ΑΙΝΕΙΑ.

Διαχρονικά κέρδη για τους μετόχους

«Η μείωση των κερδών στο πρώτο εξάμηνο του 2019 οφείλεται στη νέα τιμολογιακή πολιτική, στο νέο Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο που εφαρμόστηκε αλλά και στο αυξημένο κόστος ενέργειας. Εν τούτοις, η μείωση αυτή δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για την πορεία της Εταιρείας.

«Η ΕΥΑΘ, σαν λειτουργός δικτύου και πάροχος υπηρεσιών, με τα κέρδη που έχει και τα μερίσματα που διανέμει καλύπτει τις απαιτήσεις των μετόχων, μικρότερων αλλά και του βασικού μετόχου που είναι το Υπερταμείο- ΕΕΣΥΠ. Η μετοχή της ΕΥΑΘ αποδίδει στατιστικά γύρω στο 5% σε καλούς αλλά και δύσκολους καιρούς και η μείωση κερδών που εμφανίστηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2019, δεν συνδέεται με ανησυχητικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο 2019 η διοίκηση της Εταιρείας στοχεύει στη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων.

Επίσης, θα προσπαθήσει και μέσω διακανονισμών να εισπράξει τα περίπου 45 εκατ. ευρώ που συνολικά οφείλονται στην επιχείρηση.

«Είχε ακολουθηθεί μία χαλαρή πολιτική είσπραξης των οφειλουμένων, αν και είχαν γίνει νομικές ενέργειες. Ξεκινούμε μία σειρά επαφών με Δήμους καθώς τα ποσά που χρωστάνε είναι πολύ μεγάλα, με μεγαλύτερους οφειλέτες τους Δήμους Δέλτα και Θερμαϊκού. Συνολικά τα εισπρακτέα ποσά  έχουν φτάσει στα 45 εκατομμύρια και από αυτά, ένα μεγάλο μέρος, περίπου 20 εκατομμύρια, αφορά Δήμους. Στους μεγάλους οφειλέτες ανήκουν Δήμοι και επιχειρήσεις».

Η Suez μπορεί να εισφέρει τεχνογνωσία

H νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ, δεν βλέπει τη μέτοχο Suez (σ.σ. έχει το 5,46% των μετοχών) σα μπαμπούλα, άλλωστε το θέμα της πώλησης του ποσοστού του ΤΑΙΠΕΔ δεν βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες του Ταμείου, ενώ είναι δεδομένο πλέον ότι το 50% + 1 μετοχή, που ελέγχει η ΕΕΣΥΠ, βλέπετε Υπερταμείο, δεν μπορεί να φύγει από το δημόσιο έλεγχο.

«Θα βλέπαμε  τη συνεργασία με τη Suez σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας. Είχαμε μία συνάντηση και θα μας ενδιέφερε να τους επισκεφθούμε στο Παρίσι αλλά και στη Μασσαλία , να μας δείξουν πως δουλεύουν τα έξυπνα υδρόμετρα. Είναι και αυτός ένας διαγωνισμός που θα προχωρήσει αφού τον ξαναδούμε, γιατί πρέπει τα υδρόμετρα να κουμπώνουν με τα υπόλοιπα συστήματα της ΕΥΑΘ. Είναι ένα έργο της τάξης των 17 εκατ. ευρώ άρα θα πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το όφελος από την εγκατάσταση αυτών των υδρομέτρων».

Κλείνοντας αυτή την πρώτη συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους, στο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας το οποίο είναι αυτό που εγγυάται ότι η ΕΥΑΘ, 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου, θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε μία πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.

«Από τα 150 άτομα που προσλήφθηκαν από τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ από το 2016 και μετά, παρέμειναν στην Εταιρεία 130 χωρίς όμως αυτά να είναι καθαρώς πρόσθετο προσωπικό, αφού έληξαν οι συμβάσεις των 90 εργαζομένων της ΕΥΑΘ Υπηρεσιών. Άρα, αν ληφθούν υπόψη και ορισμένες συνταξιοδοτήσεις, ουσιαστικά το προσωπικό της Εταιρείας ενισχύθηκε μόνο κατά περίπου 30 άτομα. Συνεπώς αντιμετωπίζουμε και πάλι θέμα ελλείψεων , οπότε προχωρούμε και αξιολογούμε σε κάθε Διεύθυνση, μία- μία, τις πραγματικές της ανάγκες».

Οι προκλήσεις για τη νέα διοίκηση, με ένα βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα και πιεστικές ανάγκες για την εκτέλεση έργων που δεν μπορούν να περιμένουν, είναι πολλές ωστόσο τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει και πολλά ακόμη δρομολογούνται, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10:4220/11

Βουλή: Ένσταση αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ Βουλή

10:4020/11

Ο Δημήτρης Ελιάς… για τον «Οιδίποδα και Αντίποδα» Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

10:3620/11

Πού απαγορεύεται πλέον το κάπνισμα Ελλάδα

10:1920/11

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα- Κάηκε σχεδόν ολοσχερώς Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

10:0020/11

Coca-Cola: Διπλασιάστηκε η συλλογή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Ελλάδα

09:4720/11

Ισχυρή σεισμική δόνηση στο Μεξικό Διεθνή

09:3420/11

Διάσωση εκατοντάδων προσφύγων το τελευταίο 24ωρο Ελλάδα ,Κοινωνία

09:2420/11

Προειδοποιητικά e-mails από το Κτηματολόγιο Οικονομία

09:1320/11

Νεαρός έπεσε στο λιμάνι Χανίων Ελλάδα ,Κοινωνία

09:0320/11

Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές παραμένουν στο Πολυτεχνείο Ελλάδα ,Κοινωνία

08:5020/11

Στη Θεσσαλονίκη η Γεννηματά Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

08:4020/11

Στον Πειραιά 70 πρόσφυγες & μετανάστες Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3420/11

Ηράκλειο: Στις φλόγες δύο διαμερίσματα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:2420/11

Χαλκιδική: Δύο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης Β.Ελλάδα

08:0320/11

Νέα επίθεση σε ΑΤΜ Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0020/11

Κ.Καραμανλής στο GrTimes: Στον ΟΑΣΘ προσπαθήσαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα (VIDEO) SamTimes ,Σημαντικά

07:5420/11

Σε λειτουργία από σήμερα τα διόδια Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

07:4620/11

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

07:4520/11

Επιστροφή πραγματογνώμονα σε τέσσερις θυρίδες της ΕΤΕ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:3820/11

Στο Ζάγκρεμπ ο Μητσοτάκης- Για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΕΛΚ Κόμματα ,Πολιτική

07:3020/11

Δήμος Θεσσαλονίκης και Cisco συζητούν για το Labattoir Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

07:1820/11

Έκρηξη σε sex shop στην Ιερά Οδό Ελλάδα ,Κοινωνία

07:0920/11

Βουλή – Συνταγματική Αναθεώρηση: Τι θα συζητηθεί σήμερα Βουλή ,Σημαντικά

07:0020/11

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη Ελλάδα ,Σημαντικά

06:3020/11

Κουνούπια, ο ύπουλος εχθρός Υγεία

06:0020/11

Επίσκεψη του Κόπτση σε σχολείο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκη ,Παιδεία

05:3020/11

Το Street food Italia στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

05:0020/11

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Παρουσίαση Ημερολογίου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:3020/11

Ο Πέτρος Κλαμπάνης με νέο δίσκο στο Ύψιλον! Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:0020/11

Οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας Θεσσαλονίκη

03:3020/11

Κιλκίς: «Ένα ταξίδι μέσα από 423 χορδές» Ελλάδα ,Πολιτισμός

03:0020/11

Η ανακάλυψη που θα σας εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο Υγεία

02:3020/11

Συνάντηση για τα έργα πολιτισμού στο Ηράκλειο Ελλάδα ,Περιφέρειες

02:0020/11

Φάλαινα «βάφει» κίτρινα τα νερά ανοικτά της Αυστραλίας Διεθνή

01:3020/11

Περιφέρειας Κρήτης: «Ο Ερωτόκριτος και τα τραγούδια του» Ελλάδα ,Περιφέρειες ,Πολιτισμός

01:0020/11

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Υγεία

00:3020/11

«Στηρίζουμε…Παίζοντας» στον Πολυχώρο ΦΙΞ in art Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

23:5919/11

Βίντμαν: Οι Ουκρανοί μου πρότειναν του Υπουργείο Άμυνας Διεθνή

23:5019/11

Δημοσκόπηση: Καταλληλότεροι οι υπουργοί της ΝΔ από του ΣΥΡΙΖΑ Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

23:3419/11

Συρία: Τρεις νεκροί από πυραυλική επίθεση Διεθνή

23:2219/11

Κλείνει η δομή μεταναστών στη Συκαμνιά Λέσβου Ελλάδα ,Κοινωνία

23:0519/11

Γαλλία: Οι πάπιες κέρδισαν τη δίκη και θα κρώζουν Διεθνή

22:5419/11

Ζέρβας: Συγχαρητήρια στον «χρυσό» Τριανταφύλλου Παραπολιτικά

22:4119/11

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

22:3119/11

Το 2021 οι νέες αστυνομικές ταυτότητες Ελλάδα ,Πολιτική

22:1819/11

Γαλλία: Νεκρή έγκυος από επίθεση σκυλιών Διεθνή

22:0319/11

Ολλανδία: 25 μετανάστες σε φορτηγό Διεθνή

21:5219/11

Θύμα εκβιασμού ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

21:4019/11

Μέχρι 20 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης Ελλάδα ,Κοινωνία

21:2519/11

Viral ο Τσίπρας για την Κατοχή και την Deutsche Welle Παραπολιτικά

21:0619/11

Μητσοτάκης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Ελλάδα ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:5919/11

ΚΕΔΕ: Τελευταία συνεδρίαση σε φορτισμένο κλίμα Δήμοι ,Ελλάδα ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

20:5219/11

Στουρνάρας: Σημαντικό βήμα για τα κόκκινα δάνεια το σχέδιο «Ηρακλής» Ελλάδα ,Οικονομία ,Σημαντικά

20:3419/11

Την Πέμπτη ξεκινά η θεραπεία του Παναγιώτη-Ραφαήλ Ελλάδα ,Κοινωνία

20:2019/11

ΕΠΑΛ Νεάπολης: Ατελιέ ανακύκλωσης και επίδειξη μόδας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

20:0919/11

Τραμπ: Εξετάσεις ρουτίνας… τίποτε άλλο Διεθνή

19:5919/11

Χριστούγεννα με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:4819/11

Αυστηρός ο Θεοδωρικάκος με τις καταγγελίες διαφθοράς Ελλάδα ,Πολιτική

19:4019/11

Ioniki: Πιστοποιημένη ποιότητα από τρεις φορείς Επιχειρήσεις

19:3519/11

Αθήνα: Πάνω από 1.700 συλλήψεις το Νοέμβριο Ελλάδα ,Κοινωνία

19:2719/11

Ρουμανία: Τρεις νεκροί από τοξικά μυοκτονίας Διεθνή

19:1519/11

Η σοφία της ημέρας! Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

19:0419/11

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται στις πτήσεις της Transavia Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

18:5519/11

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα καταφύγια αδέσποτων Πολιτική

18:4819/11

Αλβανία: Ταφή οστών 193 Ελλήνων πεσόντων του έπους του ’40 Ελλάδα

18:4419/11

Στέφανος Τσιτσιπάς: Από το Μιλάνο στο Λονδίνο (VIDEO) Αθλητισμός

18:3719/11

Αντίθετη η Μόσχα στο τουρκικό σχέδιο για νέα επιχείρηση στη Συρία Διεθνή

18:3119/11

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσουκάτος απηλλάγη λόγω παραγραφής και ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αρνούνται να αλλάξει ο νόμος ... Πολιτική

18:2919/11

Ήταν ένα… χριστουγεννιάτικο καράβι Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

18:2519/11

Συλλήψεις δύο εφοριακών και ιδιώτη – Απαιτούσαν χρήματα για… διευθέτηση φορ... Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1519/11

Αυξήθηκαν οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές ΗΠΑ – Ελλάδας Ελλάδα ,Παιδεία

18:1119/11

Μπακογιάννης: Βαθιά αναπτυξιακό και υλοποιήσιμο το τεχνικό πρόγραμμα Δήμοι

18:0619/11

Πηγές ΝΔ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Στοίχημα του Κ. Μητσοτάκη που πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική

17:5019/11

Ομιλία Λάζαρου Κυρίζογλου στην Αθήνα Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ