ΟΑΣΘ- Εργαζόμενοι: Σε εξέλιξη οι εκλογές για νέα διοίκηση στον ΣΕΟΑΣΘ

ΟΑΣΘ- Εργαζόμενοι: Σε εξέλιξη οι εκλογές για νέα διοίκηση στον ΣΕΟΑΣΘ

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Ως και περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχουν ψηφίσει μέχρι σχεδόν αυτή την ώρα, δηλαδή περίπου ως τις 2 μ.μ., στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα και αύριο για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, αλλά και την εκλογή εκπροσώπων του ΣΕΟΑΣΘ στην ΟΣΜΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας, που άρχισε στις 7 το πρωί και θα συνεχιστεί ως τις 7 μ.μ., ενώ όσοι δεν προλάβουν  να ψηφίσουν σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην κάλπη και αύριο, 12 Ιανουαρίου 2022.

Όπως έχει ήδη γράψει το GRTimes.gr, στις φετινές εκλογές συμμετέχουν έξι παρατάξεις, από τις οποίες δύο μετέχουν για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία, ενώ τις ψήφους του μελών του ΣΕΟΑΣΘ δεν θα διεκδικήσει η «Ανατροπή», η παράταξη που είναι προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ και που στο απερχόμενο δ.σ. είχε καταλάβει μία  έδρα από τις 17 στο διοικητικό συμβούλιο.

Οι παρατάξεις που μετέχουν είναι η “Ενότητα”, ο “Δρομέας”, η “ΕΣΥΣ”, η “ΔΑΣ” και οι δύο που κατεβαίνουν για πρώτη φορά, η “ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ” και η “ΟΔΕΟ Μέτοχοι|.

Από τον αριθμό των ψηφισάντων, θα κριθεί και ο αριθμός των εκπροσώπων που θα στείλει ο ΣΕΟΑΣΘ σε ΕΚΘ και ΟΣΜΕ. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν συμμετάσχει από τον ΣΕΟΑΣΘ, 25 εκπρόσωποι σε καθένα από αυτούς τους δύο αυτούς  συλλογικούς συνδικαλιστικούς φορείς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top