ΟΑΣΘ και εργαζόμενοι στο τραπέζι του ΟΜΕΔ- Στο βάθος κινητοποιήσεις

ΟΑΣΘ και εργαζόμενοι στο τραπέζι του ΟΜΕΔ- Στο βάθος κινητοποιήσεις

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις από Τετάρτη δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, άλλα έτοιμοι, την ίδια στιγμή, να τα βρούνε με τη διοίκηση του Οργανισμού με τον οποίο και θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του ΟΜΕΔ, Τρίτη μεσημέρι.

Της Άννης Καρολίδου

“Η απόφαση για κινητοποιήσεις λήφθηκε ομόφωνα. Εάν δε βρεθεί λύση , την Τετάρτη 26 του μηνά αρχίζουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τακτοποίηση των μη μισθολογικών μας παροχών, όπως ακριβός ισχύει και για τους εργαζόμενους στον ΟΣΥ, διασφάλιση επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας και θέσης ευθύνης, με δημοσίευση τους σε ΦΕΚ” δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του ΣΕΟΑΣΘ κ. Γιάννης Δήμκας.

“Πιστεύουμε ότι τα θέματα μας, για να λυθούν, θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου. Ζητάμε από το Νοέμβριο πέρυσι συνάντηση άλλα ακόμη δεν υπήρξε ανταπόκριση”, πρόσθεσε ο κ. Δήμκας.

Το Συνδικάτο, που αύριο έχει μια ακόμη συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού, σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα περιοριστεί η αναπόφευκτη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, σε περίπτωση κινητοποιήσεων.

Βεβαία, με μόνο 200 λεωφορεία, πάνω-κάτω, να βγαίνουν στο δρόμο, καθημερινά, σε συνθήκες αναζωπύρωσης του κορωνοϊου, και, τους πολίτες να μπαίνουν σε φθινοπωρινούς ρυθμούς δραστηριοτήτων, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για το επιβατικό κοινό.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ δηλώνει έτοιμη να υπογράψει νέα ΣΣΕ, από τη στιγμή που για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ ισχύει ότι και για εκείνους του ΟΣΥ για τις μη μισθολογικές παροχές και, τα μισθολογικά θέματα είναι ρυθμισμένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρα, η απαίτηση των εργαζόμενων για ικανοποίηση θεσμικών ζητημάτων- όπως η παρακράτηση από τους μισθούς, εισφοράς για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας και συνδικαλιστική άδεια 1600 ωρών για τα μέλη του ΣΕΟΑΣΘ- δεν μπορούν από την Εταιρεία να γίνουν δεκτά.

Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΘ περιμένει στις 27 του μηνά να έρθουν τα 5 πρώτα λεωφορεία, από τα 50 που φέρνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Επίσης, αύριο μάλλον, θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος του διαγωνισμού για τα 180 λεωφορεία που παίρνει με leasing.

Σημειώνεται ότι με ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε εχθές, ο ΟΑΣΘ θα μπορεί να προχωράει , με ταχείες διαδικασίες και να υπογράφει συμβάσεις για τη συντήρηση του στόλου του, ποσού άνω των 20.000 ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε, στο πλαίσιο αυτής της πρόνοιας θα μπορεί ο ΟΑΣΘ να φέρει νωρίτερα με σύμβαση -γέφυρα, τα λεωφορεία που έχει έτοιμα ο υποψήφιος ανάδοχος του διαγωνισμού.

Είναι όμως δυνατή, στο πλαίσιο των προαιρέσεων του διαγωνισμού, και η μίσθωση εργαζόμενων, αν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πάνε σε κινητοποιήσεις διάρκειας;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top