ΟΑΣΘ: Πρόστιμα σε 65 υπαλλήλους, “αρνητές” των covid test

ΟΑΣΘ: Πρόστιμα σε 65 υπαλλήλους, “αρνητές” των covid test

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Πρόστιμα θα αρχίσουν να πέφτουν σε υπαλλήλους του ΟΑΣΘ, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι και μάλιστα πολλοί, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν διαγνωστικά τεστ για τον covid-19, παρότι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, ούτε έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, ως και περισσότερα από 60 άτομα, υπάλληλοι που κανονικά υποχρεούνται να κάνουν είτε μοριακό τεστ (PCR), είτε rapid test δύο φορές την εβδομάδα, ακριβώς επειδή εργάζονται στον κλάδο των μεταφορών, δε συμμορφώνονται με όσα ξεκάθαρα ορίζει η ΚΥΑ που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τώρα πλέον, με τα κρούσματα του κορωνοϊού να «βράζουν», ο Οργανισμός προχωράει στην επιβολή προστίμων. Και οι καμπάνες που θα πέσουν, είναι τσουχτερές, αφού  το πρόστιμο για κάθε εβδομάδα μη συμμόρφωσης, είναι 300 ευρώ.

Tην πληροφορία επιβεβαίωσαν στο GRTimes.gr τόσο ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρας, όσο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων κ. Δήμκας, με τον δεύτερο να δηλώνει, ότι ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο.

Υπήρξε εβδομάδα στην οποία οι απείθαρχοι ήταν 65 υπάλληλοι και άλλη, που ήταν 59 άτομα

Το Τμήμα Προσωπικού του Οργανισμού είναι υποχρεωμένο, κάθε ημέρα, να βγάζει την κατάσταση από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, που επικοινωνεί απευθείας με τη βάση δεδομένων της ΗΔΙΚΑ και ενημερώνει ποιοι είναι υπόχρεοι να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση και εάν έκανα τεστ ή όχι.

Οι περισσότεροι από αυτούς  που δεν υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ, είναι οδηγοί και εργαζόμενοι στα συνεργεία, ενώ λιγότεροι είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη έχει μπει βαθιά στο κόκκινο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, είναι απολύτως σημαντικό όσοι εργάζονται στο χώρο των μεταφορών, να τηρούν με ευλάβεια ό,τι προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό της μετάδοσης του covid19.

Όσοι λοιπόν δεν πειθαρχούν, θα πληρώσουν τα πρόστιμα τα οποία μάλλον θα παρακρατηθούν από το μισθό τους, ενώ από την επιβολή προστίμων, σε περίπτωση ελέγχου, κινδυνεύει και ο ΟΑΣΘ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top